Talimatı Cumhurbaşkanı verdi hastalarımız nefes aldı

Talimatı Cumhurbaşkanı verdi hastalarımız nefes aldı

YÖREDEN HABER 30.10.2018 16:25:41 244 0
Talimatı Cumhurbaşkanı verdi hastalarımız nefes aldı

Emin Kanbur

Rize Ak Parti İl yönetim kurulu üyesi Emin Kanbur’un verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda, iki milyon ( trilyon) değerinde ki Bilgisayarlı Fizik tedavi Robotu, Rize devlet hastanesinde kurularak hizmet vermeye başladı.

Tarık Yanık, engelli bir genç kardeşimiz, Karadeniz bölgesindeki tek tedavi merkezi olan, Trabzon Maçka ilçesindeki merkezde tedavi gören bölgemizde yaşayan yüzlerce hastalardan biri.

Ama o yılmadı bu merkez Rize’de kurulması gerek diyerek Sosyal medya üzerinden herkese ulaşmaya çalıştı.

Çözümün Cumhurbaşkanına ulaşmaktan geçtiğini biliyordu, Ak Parti teşkilatlarına sürekli çağrıda bulunması sonunda sonuç verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye yaptığı son ziyaretinde Tarık Yanık’ın talebi kendilerine iletildiğinde Sağlık Bakan Yrd. Şuayip Birinciye Talimat vererek ve İl Millet Vekili Muhammet Avcı’nın takipleri sonucu 2 000 000 00 TL. Değerindeki Bilgisayarlı Robot Fizik tedavi cihazı Rize Devlet hastanesine getirilerek kurulumu ve personel eğitimi tamamlanarak hizmete girdi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Yürüme robotunun başarısını belirleyen en önemli kriter fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı tarafından seçilmiş uygun endikasyonlu hastaların olmasıdır. Özellikle gövde dengesi olan bacaklarda minimal hareket başlamış ve kasılmaları normal hareket paternini belirgin olarak kısıtlamayan hastalarda başarı oranı çok yüksektir” değerlendirmesinde bulundu.

Eklemlerinde geri dönüşü olmayan hareket kısıtlılığının olmasının yani kontraktürün varlığı ve ileri düzey kasılması olan hastaların yürüme robotuna alınması uygun olmadığını belirten Tepe, şunları kaydetti:

“Bunun dışında hastalarda kalp yetmezliği, diyabet, tıkayıcı damar hastalığı ve bası yarası gibi hastalıkların varlığı ve derecesi de robotik rehabilitasyon öncesi değerlendirilmektedir. Amacımız bunu bir başlangıç belirleyip, ilimize ülkemizdeki en modern fizik tedavi merkezlerinden birini kazandırmaktır. Böylece biz hiçbir hastamızın tedavisi için komşu illere veya uzak merkezlere gitmesine gerek kalmadan kendi ilinde tedavi görmesini istiyoruz. Hatta böylesi bir merkez komşu illerde olan hastalarımızı da ilimize çekecektir. Bu amaçla gerekli ihtiyaçları belirleyip planlamalarımızı yaptık, önümüzdeki süreçte de devamını getirme gayretinde olacağız”

Karadeniz Bölgesinin en son teknolojik donanımına sahip tedavi merkezi yüzlerce hastamızı il dışına tedaviye gitmekten kurtarmış olacak.

Kaçkar53.com olarak böyle güzel bir yatırımın Rize’mize hayırlı olmasını diliyor,emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI