SÜTLÜOĞLU’NDAN GENÇLERE KARİYER ÖĞÜTLERİ

Çayeli İMKB Fen Lisesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen YGS Kampı, Kariyer Eğimi Kapsamına bu kez Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu konuk oldu.

YÖREDEN HABER 1.02.2017 20:12:44 40 0
SÜTLÜOĞLU’NDAN GENÇLERE KARİYER ÖĞÜTLERİ

Okul yönetimi tarafından Yüksek Öğretime Giriş sınavı için kampta bulunan lise son sınıf öğrencilerinin moral ve motivasyonunu arttırmak için bölgenin tanınmış ve başarılı isimlerini rol model almaları ve kendilerine hedef koymalarını amaçlayan okul yönetimi tarafından organize edilen programa, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu konuşmacı olarak katılırken,  Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Madenli Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kolcuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Şube Müdürleri ile Çayeli’nde bulunan Çay Fabrikası Müdürleri de iştirak ettiler.

Programdan önce Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ve diğer katılımcılar öğrencilerle birlikte okulun yemekhanesinde beraber karavana yemek yediler.

Yemeğin ardından okul salonunda yapılan programda bir konuşma yapan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu,  öğrencilerden hedeflerini büyük belirlemelerini ancak bunu yaparken para veya makam için değil millete hizmet etmek için yapmaları gerektiğini belirtti.

“HEDEFİNİZ PARA DEĞİL HİZMET OLMALI”

Programı düzenleyenlere teşekkür eden Genel Müdür Sütlüoğlu: “Bu güzel proje için ilçe Milli Eğitim Müdürümüzü ve Fen Lisesi Müdürümüzü tebrik ediyorum. Gerçekten güzel bir proje, çok faydalı olacağını düşündüğüm bir uygulama. Gençlerimiz şuanda bizlerden çok daha imkanlara sahipler. Bizler yokluklar içinde okuduk. Bölgemizde bırakın fen lisesini yeteri miktarda okul dahi yoktu. Sizler bu şansınızı iyi kullanmalısınız. Hedefinizi büyük tutun. Ama bunu bir makam için veya para için değil millete hizmet edebilmek adına yapın. Hangi mesleği seviyorsanız o mesleği seçin. Sevmediğiniz işi sırf para için yapmayı tercih etmeyin. Aslolan bu millete ve insanlığa daha çok hangi meslekle hizmet edebilirim anlayışı içerisinde bir meslek tercih etmektir.”

 “ÇAYLIKLARA GİRMİYORSUNUZ”

Gençlerin çayı sevmeleri gerektiğini, çay sayesinde bölgenin zenginleştiğini ve yaşam standardının yükseldiğini belirten ve gençlere çayı sevmelerini öğütleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu çaylığa girmiyorsunuz serzenişinde bulundu. Çaykur’un ve çayın bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Çay bize Allah’ın bir lütfudur. Bu bölgenin bir çaydan önceki sıkıntılı, fakir yapısı ve bir de çaydan sonra ki dönemi vardır. Çayla birlikte bölgenin yapısı değişmiştir. Türkiye’nin en zengin bölgesi haline gelmiştir.  Neyin sayesinde? Çayın sayesinde. Peki, biz neden çaya uzaktan bakıyoruz, neden çaylığa girmiyorsunuz?”

“ÇAYA DOKUNMUYORSUNUZ”

Gençlerin çaya sahip çıkmaları ve çayı sevmeleri gerektiğini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Sevgili gençler çayımızı başkaları topluyor, elimizin altındaki paralar neden başka taraflara gidiyor. Çaya dokunmuyorsunuz, çaylıklara girin, çayı sevin, çayı koklayın hissedin. Bu bölgede her şey çaya bağlıdır. Biz çayla büyüdük, çayla okuduk. Sizlerin birçoğu da çayla okuyor. Çaykur bölge ekonomisinin lokomotifidir. Çayın ve Çaykur’un kıymetini bilmemiz gerekiyor.”

Programın son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu öğrencilere girecekleri YGS sınavında ve ilerki hayatlarında başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI