Sütlüoğlu net konuştu

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ SÜTLÜOĞLU NDAN ÇARPICI BASIN AÇIKLAMASI

YÖREDEN HABER 24.08.2014 15:27:45 134 1
Sütlüoğlu net konuştu
Çaykur genel Müdürü bugün ikinci hasadını gerçekleştirdiği STEVİA bitkisi için bir basın toplantısı düzenledi. STEVİA bitkisinin tanıtımından sonra Çaykur ile ilgili soruları yanıtladı.
DİDİ’den Çaykur’un neden zarar ettiğine kadar bir çok soruyu cevaplayan Sütlüoğlu, Rize’de çayın gelişimi için bilgiler verirken çay sürgünlerinde ödenen paralarıda açıkladı.

ÇAYKUR NEDEN ZARAR EDİYOR ?

Geçtiğimiz günlerde haber olan hatta Rize Ticaret Borsası Başkanının da “Pazar payının %55’i Çaykur’un neden zarar ettiğini anlamıyorum “ açıklamasıyla gündemde olan “Çaykur neden zarar ediyor? “ konusu üzerine açıklama yapan Sütlüoğlu;

Çaykur’un bir devlet kurumu olduğunu ve kar amacı gütmediğini belirtti.Çaykur sosyal amaçlı bir kuruluştur birinci hedefimiz kar etmek değil üreticiyi korumaktır.Çaykur Ticari bir anlayışla yönetilmemektedir dedi.

3500 mevsimlik işçi olduğunu söyleyen Sütlüoğlu, bu işçilerin sağlık sigortası primlerini kışında yatırıyoruz. Bu işçilerin Çaykur’a maliyeti yıllık 95 milyon liradır. Çaykurun ürün yelpazesini arttırarak Çaykur’un bu yıl kar etmesini hedefliyoruz dedi.

DİDİ FABRİKASI RİZE’DE KURULACAK MI ?

Yılda 88 milyon adet ürün satan DİDİ’nin fabrikasının neden Rze’de olmadığı ve neden taşeron firmaların Didi ürettiği sorusuna ise Sütlüoğlu;

Dünyanın her tarafında bu tarz üretimler var. Büyük telefon markaları bile Çin’de üretim yapıyor. AyrıcaDidi’nin formülü ve bütün kontrolü bizde. Pazar payının büyük bir kısmı İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde, Didi su bazlı bir ürün ve nakliyesi çok yüksek tutuyor. Ayrıca kuracağımız bir fabrika bize yetmeyecek yeni fabrikalarla anlaşıyoruz dedi.

Ayrıca Kalkınma bakanlığına Rize’de fabrika açmak için başvurduklarını belirten Sütlüoğlu;

Çaykur resmi bir kurumdur. Kalkınma bakanlığı kabul ederse Rize’de DİDİ Fabrikasını kuracağız.Fakat bu işleyiz 3-5 yıl sürüyor. Biz vakit kaybetmek istemiyoruz ve bu pazarı ele geçirmek için elimizi çabuk tutmamız lazım. Çaykur Resmi kurumların içerisinde en hızlı ilerleyen bir kurum bu şartlarda bile en iyi ihtimalle Rize’de Didi’nin fabrikasını kurmamız süre alacaktır.Biz bu süreyi iyi değerlendirmek istiyoruz.

DİDİ NE KADAR KAR ETTİ.

Çaykur’un Didi siparişlerine yetişemediğini belirten ve yeni fabrikalar açmak için girişimlerde bulunduğunu belirten Sütlüoğlu DİDİ’nin geçen yıl Çaykur’a 6 milyon lira kar getirdiğini Söyledi.
 

Anahtar Kelimeler:
irfan Serdaroğlu
25.08.2014 10:55:43
Sn.Eski baknmz ve ÇAY-KUR Gn.müdrmüz Sütlüoğlu'na Kolayliklar-Başarilar diliyorum..Yenilikleri UMUT veriyor..Acizane bir FÍKRÍM olacak; ÇAY-KUR Artvin-Rize-Trabzon daki KÜÇÜH HES PROJELERÍNE SAHIPLIK YAPSIN..GEREKÍRSE MEVCÜTLARA ÍYÍ PARA ÕDEYÍP SATIN ALSIN..MEVZUAT DEMESÍN..DIDI NASIL MEVZUATA TAKILMADI..ÜLKEDE MEVZUAT DINLEYEN DE KALMADIĞINA GÕRE DOĞU KARADENÍZÍN ÇOCUKLARI KENDÍ SULARININ SAHIBI OLSUNLAR BARI.. SN.BAKAN'IM.."BÍSMÍLLAH" HER MUFFAKIYETIN BAŞIDIR..BU ÍŞE "BÍSMILLAH"INI BEKLÍYORUZ..BAŞARILARININ DEVAMINI DILIYORUZ.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI