Sütlüoğlu Bu Seneki Günlük Yaş Çay Üretim Hedefini Açıkladı.

Sütlüoğlu 'Çaykur olarak bizler kocaman bir aileyiz ve bu ailenin gerçek fertlerinden ilham alarak, tarladan, hasada, oradan alım yerlerine ve en son çay fabrikalarımızdaki üretim aşamalarındaki, huzur, güven, istikrar, kalite, sevgi ve sayı

YÖREDEN HABER 13.04.2016 17:27:26 22 0
Sütlüoğlu Bu Seneki Günlük Yaş Çay Üretim Hedefini Açıkladı.
Haber; Bayram Ali Kavalcı

Çaykur’un 2015 yılı günlük yaş çay işleme kapasitesinde, Çaykur tarihinin en yüksel kapasitesi olan, 8 bin tonu, 2016 yılında günlük üretim kapasitesini yeni bir rekorla 8 bin 650 ton olarak hedeflediklerini söyleyen, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “ 2015 yılında Çaykur tarihinin üretim ve kalite rekorunu kırmış olduk. 2015 yılındaki kapasite artırımımızla daha fazla yaş çay satın almamız, çayımızın kalitesini önemli oranda artırırken, üreticilerimiz acısından da bir faydayı beraberinde getirdi. Üreticilerimiz geçmiş yıllara oranla çok rahat çaylarını satmış oldular.Çünkü satın aldığımız çay miktarımızın artması sonucunda üreticilerimiz de özel sektöre daha az çay satmak zorunda kaldı. Bu uygulamamızla üretim kapasitemiz geçen yıl olduğu gibi, 2016 yılı yaş çay kampanyamızda günlük üretim kapasite hedefimizi 8 bin 650 tona çıkarma çalışmalarına yönelik bütün fabrikalarımızda aylardır başlatmış olduğumuz çalışmalara programlı bir şekilde devam etmektedir' dedi.

Sütlüoğlu 'Bu sezonda çay üretim sürecini iyileştirerek, çayımızın kalitesini daha da artırmaya yönelik uygulama çalışmalarımıza ve devam edeceğiz. O nedenle diyoruz ki, toplarsan helalinden, kazanırsın bereketiyle birlikte, kaliteli çay ver, Çaykur’a desteğini göster, Çayını koru, geleceğini koru, Çayı derinden kesen, bindiği dalı keser gibi en sıcak iletişim sloganlarımızla kıymetli üreticilerimizle iletişimimiz 2016 yılı kampanyasında daha da artarak ve çeşitlenerek devam edecektir. İki yıl önce başlattığımız randevulu alım sitemi sayesinde üreticilerimiz çaylarını tarladan toplayıp,  alım yerlerimizdeki satış süreçlerinde, başat huzurun hakim olduğu bir ortamın getirmiş olduğu rahatlamayla, artık aile fertlerine, diğer uğraşlarına ve özel hayatlarında kendilerine zaman ayırmaya, yıllarca yaşamış oldukları, gerginlik ortamından ve stresten kurtulmuş oldular. Çaykur olarak bizler kocaman bir aileyiz ve bu ailenin gerçek fertlerinden ilham alarak, tarladan, hasada, oradan alım yerlerine ve en son çay fabrikalarımızdaki üretim aşamalarındaki, huzur, güven, istikrar, kalite, sevgi ve sayının hakım olduğunu 2016 yaş çay sezonumuz uzun bol ve bereketli, hayırlı ve uğurlu geçmesini rabbimden niyaz ediyorum'diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI