Sosyal Medya İhbar Etti, Pazar Kaymakamı anında Müdahale Etti.

Sosyal Medya İhbar Etti, Pazar Kaymakamı anında Müdahale Etti.

YÖREDEN HABER 13.03.2020 16:23:14 28 0
Sosyal Medya İhbar Etti, Pazar Kaymakamı anında Müdahale Etti.

PAZAR-Sosyal Medyada Pazar İlçesi Kesiköprü Köyü hudutları içinde bulunan tarihi “Dört Gözlü Kemer Köprü yanında ateş yakılması ve köprünün zarar gördüğü “haberi üzerine olay mahalline giden Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi yaptığı incelemelerden sonra oluşan zararı ortadan kaldırmak için Pazar Belediyesi ekiplerini göreve çağırdı. Yapılan Müdahale sonucu zarar büyük ölçüde giderildi.

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi “ İlçe Jandarma komutanlığınca ateş yakılmak suretiyle köprüye zarar veren şahıs ve şahısların bulunması için çalışma başlattık” dedi.

Tespit edilmeleri halinde kanunun ilgili maddeleri uyarınca haklarında cezai işlem uygulanacağını dile getiren Kaymakam Terzi,“ Kültürel miraslarımıza sahip çıkmak adına vatandaşlarımızın Tarihi Dört Gözlü Köprü yanına araçlarını uzun süreli park etmemeleri, köprü çevresinde ateş yakmamaları, çevreyi temiz tutmaları, köprüye zarar vermemeleri ve köprü çevresinde alkol almamalarını aksi halde Uymayanlar hakkında ilgili kanunlar çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaymakam TERZİ, köprünün eski haline getirilmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Ahmet BASA 'ya ve personellerine teşekkürler etti.

TARİHİ GÖZLÜ KEMER KÖPRÜ

Rize-Pazar’da Tarihi Köprülerden Kocaköprü (hotri) ve Kesikköprü(Hudisa) köprülerini birbirine bağlayan “ Dört Gözlü Kemer Köprü” ayrı bir öneme sahiptir. Dere yatağının genişliğinden ötürü dört kemerli olarak inşa edilen köprü, yüz yılbaşlarında yıkılıp tek kemerli kalmış ve yakın zamanda restore edilerek tekrar eski görünümüne Kavuşturulmuştur. Dört kemerli köprü yöredeki tek örnektir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI