Şimdi Aşı Zamanı Rize-Pazar'da Bahar ile birlikte hayat canlandı

Bahar mevsiminde ağaçlara su yürümeye başlamasıyla birlikte kalem ve yarma aşılarının yapımı da başladı. Rize'nin Pazar İlçesinde ikamet eden Emekli Öğretmen Mustafa Cinan "sevgini verince tutmayan aşı yoktur" dedi.

YÖREDEN HABER 2.04.2017 11:06:53 80 0
Şimdi Aşı Zamanı Rize-Pazar

Haber ve Fotoğraflar ; Ali Akyıldız

Mart ayı Bahar ayıdır.Bu ayda doğa canlanır,yeniden hayat bulur.Yöremiz insanı kış uykusundan uyanır.Şehir merkezlerinde ikamet edenler mahalle ve köylere çıkarak tarım işine 'bismillah' der.

Pazar İlçesi Kocaköprü köyünde ikamet eden emekli Öğretmen Mustafa Cinan 'Bu aylarda köyüme çıkarım.Yabani ağaçları aşılarım.Doğayı ve köyümü çok severim.Özellikle bahar ayı gelince içim kıpırdar.Fırsat bulduğumda köye çıkar arazide çalışır,diğer yandan da stres atarım.Ben kendi arazim dışında yol kenarında başkalarına ait olan yabani ağaçları bile aşılamaya çalışırım.Allah öyle bir düzen koymuş ki,yabani ağaçları aşılayıp meyve verecek hale getiriyoruz.Bunları bizim yememiz şart değil,kuşlar ve komşular yesin hiç farketmez.Biz bugün varız yarın yokuz.Yeterki ağaçlara zarar vermesinler.Bu bizim olduğu kadar diğer komşularımızın da hakkıdır.Geçen seneden kalan Portakalları şimdi topluyoruz.Yıllar önce dede ve babalarımızın bıraktıklarını biz topluyoruz.Bizimkileri de gelecek kuşak rahmetle ve minnetle yesin.Birde biz gelecek kuşağa örnek olmalıyız.Yoksa bizden sonra bu işi yapanlar kalmayacaktır.Ömrüm yettiği sürece meyve ağaçlarına aşı yapmaya devam edeceğim. ' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı