Şiir yazarımız Gülden Taş'a ödül

Türkiye’nin en önemli ödül organizasyonlarından olan, GAP Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği 11. Uluslararası GAP Oscarları ödül töreni şanına yakışır bir şekilde tamamlandı. Artvin’i ve Doğu Karadeniz’i Kaçkar53.com “Gön

YÖREDEN HABER 1.05.2014 17:59:05 24 1
Şiir yazarımız Gülden Taş
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine yurt içi ve yurt dışından birçok davetli katıldı. Böylece, Gap Oscarı töreni artık sadece GAP ve ülkemizde değil, uluslararası bir hüviyetiyle dünyada bilinen bir organizasyon oldu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen bu tören ilin tanıtımı açısından önem taşırken, birbirinden farklı düşünen, farklı ideolojilere sahip insanların bir çatı altında toplanıp, tek bir amaca hizmet etmesi gibi çok mükemmel bir organizasyona GAP Gazeteciler Birliği imzasını atmış oldu.


Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu´nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu programa katılamadığı için görüntülü mesajı okundu.

Açılış konuşmasını yapan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’ın böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmasının önemine işaret ederek gazetecilik mesleğinden bahsetti. Kıymaz, “Bizim vazifemiz ülkeye hizmet edene hizmet etmektir. Toplumun sesi olmak, hislerine duygularına tercüman olmak, problemleri tespit edip çözülmesi gereken sorunları dile getirip çözümünü takip etmek bizim görevimiz” dedi. 

Karadeniz Bölgesi’nden tek şair olarak katılan Artvinli Şair ve 08 haber gazetesi 'Şiir Köşesi Gönülden Mısralar sayfası editörü ve Kaçkar53.com Şiir yazarı Gülden Taş, Artvin ve Karadeniz’i temsil etmekten büyük onur duyduğunu belirterek;

Adıyaman’ı böylesine güzel ve özel bir organizasyonundan dolayı kutlayarak sözlerime başlamak isterim. GAP Gazeteciler Birliği’nin öncülüğünde yapılan bu organizasyonda yer almak Artvin adına orada bulunmak beni çok m utlu etmiştir. Adıyaman, gerek misafirperverlikleriyle, gerek ilgi ve alaka olarak tüm gelen misafirlerle birebir ilgilenilmesi takdire şayandı, başta dernek başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, başkan yardımcısı Fahrettin Çelik bey olmak üzere tüm kurul üyelerine sanat camiası dostlarına çok teşekkür ediyorum. Şunu açıkça gördüm ki; bir ilde, bir bölgede gazeteler ve gazeteciler istediklerinde çok şey yaparlar. Yanlışlara dur diyebilir, güzelliklerin doğuşuna vesile olabilir. Sanata, kültüre, şiire, edebiyata ivme kazandırabilir, halk ile buluşturabilir. Bir ilin, bir bölgenin her anlamda tanıtılmasına, dolaysıyla her tür turizmin gelişmesinde çok büyük katkılar sunabilir. Bu vesileyle Artvin’de çok önemli, haberlere imza atan, sanata, şiire, şaire, kültüre, turizme yazılarıyla büyük destek veren 08 Haber gazetesine ve yöremizde şiirlerime sitesinde yer veren kaçkar53.com da teşekkürlerimi sunmak isterim. Artvin’deki derneklerden, gazetecilerden de bu yönde birlik, beraberlik, kardeşlik projeleriyle etkinlikler yapmalarını bekliyorum.” dedi.




Anahtar Kelimeler:
Yusuf KAMBUR
2.05.2014 08:20:58
tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. allah muvaffak eylesin.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI