Şiir Dinletisi Göz Doldurdu

Vali Ersin Yazıcı, RENK Projesi kapsamında Merkez İstiklal Ortaokulu tarafından düzenlenen şiir dinletisine katıldı.

YÖREDEN HABER 24.03.2016 07:09:28 103 0
Şiir Dinletisi Göz Doldurdu
İstiklal Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, okul yöneticileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

İlginin fazla olduğu gözlenen gecede öğrenciler, çeşitli ozanların eserlerinden örnekler sundular.

Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük bir emek harcanarak düzenlenen şiir dinletisi öğrencilerin başarılı performansı ile göz doldurdu. Öğrenciler birbirinden güzel ve duygulu şiirleri birbirinden güzel görsel şölen eşliğinde izleyenlere aktardılar. Öğrencilerin katkılarıyla düzenlenen dinletilerde, ünlü şairlerin unutulmaz şiirleri kadar onların hayatlarına ve diğer çalışmalarına da yer verildi. Koro çalışması ve videolarla zenginleşen dinletilerin öncesinde resim sergisi de düzenlendi.

Şiir dinletisi sonunda teşekkür konuşması yapan Vali Ersin Yazıcı, şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAŞARININ SIRRI GÖNÜL BİRLİĞİ
RENK Projesi değerler eğitimi kapsamında, öğrencilerin Türk şiirinin unutulmaz eserlerini ortaya çıkardıklarını belirten Vali Yazıcı, 'Öğrencilerimizin kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar güzel eserler ortaya çıkardıklarını gördük. Öğrencilerimize ve velilerimize farkındalık aşılamaya çalışıyoruz. Rize'mizde yapılan etkinlikleri hep destekledik ve destekleyeceğiz. Sosyal yaşam ve sanat insanın vazgeçilmez ihtiyaçlarındandır. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sayesinde bu gün burada bu güzel etkinliği başarı bir şekilde düzenlediler ' dedi.

SOSYAL YÖNDEN DE GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ
Amaçlarının öğrencilerin bilgi ve becerilerini ortaya çıkarmak olduğunu belirten Vali Yazıcı,' Gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerle öğrencilerimizi sadece eğitim-öğretim yönünden değil, sosyal yönden de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin böyle nezih bir geceyi düzenlemesi eğitim konusunda çabalarımızın ne kadar isabetli olduğunun göstergesi. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize de çok teşekkür ediyorum' diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı