Sergi Soma gölgesinde sade ve renkli geçti

Pazar Halk Eğitim Müdürlüğünün 2013–2014 yılında açmış olduğu kurslara yönelik müşterek yıl sonu sergisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 16.05.2014 07:32:18 14 0
Sergi Soma gölgesinde sade ve renkli geçti
Pazar Halk Eğitim Müdürlüğü Merkez Binası'ndaki açılışa, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ve Belediye Başkanı Ahmet Basa ile konuk olarak Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Ardeşen Milli Eğitim Müdürü Nafız Sağlam, çok sayıda kurum müdürü, veliler, kursiyerler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Pazar Halk Eğitim Müdürü Ömer Keskin, “Kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizin acısı hepimizin yüreğinde bir kor oldu. Pazar HEM ailesi olarak helal lokma uğruna hayatını kaybedenlere rahmet yaralı kardeşlerimize acil şifalar, kurtulmayı bekleyenlere de umut ile dua ediyoruz.” dedi. 

Müdür Keskin, geçen yıla oranla Pazar’da kurs sayısını 39, kursiyer sayısını 392, kurs çeşitliliğini de 14 rakam artırarak; 289 kursta, 4 bin 795 kursiyere ulaştıklarını, bunun da ilçe nüfusunun 6’da 1’i olduğunu söyledi.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan da yaptığı konuşmada, sergi öncesi Soma’da yaşanan acı olayın üzüntüsü ile programa iştirak ettiklerini söyleyerek, “Bir yılın toplam emeği içerisinde nakış nakış işlenen binbir çeşit güzelliği büyük bir coşkuyla hazırlanarak sergilemek istedik. Halk Eğitim sergimiz vardı, 19 Mayıs törenlerimiz vardı. Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde bunların hazırlığı içerisindeydik. Ama 2 gün önce yüreğimiz yandı, ciğerimiz yandı. Soma’da dakika dakika ajanslara kilitlendik, bir umut, bir ışık bekledik. Soma Devlet Hastanesinin duvarındaki yazı gözüme ilişti. ‘Bir avuç kömür için bir avuç ömür verenlere’ yazısına dönüp dönüp baktım. Tüm milletin yüreği yanıyor. Millet olmak da böyle bir şey zaten.” ifadelerini kullandı.







Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı