Şehitlerimizi gururla andık

Aziz Şehitlerimiz;Çanakkale Zaferinin 99.yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri anma günü münasebetiyle bütün yurtta olduğu gibi Pazar'da da yapılan etkinliklerle anıldı

YÖREDEN HABER 18.03.2014 14:17:50 16 0
Şehitlerimizi gururla andık
Naci GÜVEN

Pazar Kaymakamlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman ve Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulundu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik, Pazar İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, kamu kurum kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Başçavuş Kayahan Ölmez yaptı. Ölmez, konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemesini ifade ederek, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirdiğine iyi bakmalıdır. Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiş Türk milletinin Anadolu da ki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı korumada üstün başarılarını gösteren bir mücadeledir” dedi.

İlçe Müftülüğünde görevli Kukulat Camii İmam – Hatibi Mustafa Bölükbaş tarafından “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirin okunması, Atatürk Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Bayram Yıldırım’ın konuşması, aynı okulun öğrencileri tarafından Çanakkale savaşı hatıraları ile şiirler okundu.

Tören sonunda Çanakkale savaşına katılan askerlere o günün şartlarında hazırlanan karavana yemeği (yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı) Kaymakam Aslan ve Belediye Başkanı Basa tarafından halka ikram edildi.

Anma etkinliklerine Pazar Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam edildi. Buradaki etkinlikte Çanakkale konulu tiyatro gösterisi, bir şehit mektubunun okunması ve koro eşliğinde Çanakkale şarkıları seslendirildi.

Daha sonra İlçe Müftülüğü tarafından Pazar Merkez Hatuniye Camisi’nde Şehitlerin ruhuna mevlit ve hatim okutuldu.

Ayrıca Pazar Kaymakamlığı ilçede yaşayan, şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verdi.

























 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı