Seçimlerle ilgili güvenlik toplantısı yapıldı

Ağustos ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili seçim güvenlik toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında yapıldı

YÖREDEN HABER 23.07.2014 17:33:18 8 0
Seçimlerle ilgili güvenlik toplantısı yapıldı
 Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıda, ilk oylaması 10 Ağustos 2014 Pazar günü, ikinci oylaması 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ilimiz genelinde alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü.
    Valilik  Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya;  İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. İsmet Cansaran, Ağır Ceza Reisi Bayram Kantık, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ile diğer yetkililer katıldı.

     Bu seçimde ilk defa Cumhurbaşkanı’nın halkın oylarıyla belirleneceğini söyleyen Vali Yazıcı, ilimizde seçim ile ilgili olarak gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını, halkın özgür iradesinin sandığa yansımasını sağlamanın önemli olduğunun altını çizdi.

    Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak hem İl Seçim Kurulu açısından devam eden çalışmaları hem de alınacak idari ve tedbirleri gözden geçirmek amacıyla gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında seçimlerin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler görüşüldü.

    Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararlar ve Seçim Kanunu Hükümleri doğrultusunda seçimlerin başlangıcından bitimine kadar Yüksek Seçim Kurulu denetiminde, illerde ise İl ve İlçe Seçim Kurullarının denetiminde yürütüleceğini belirten Vali Ersin Yazıcı; “YSK’nın aldığı kararda seçimlerin başlangıcından bitimine kadar yapılması gereken hususlar, alınması gereken tedbirler, propaganda yasakları ve serbestlikleri gibi bütün konular belirlenmiştir.
    Vali Yazıcı, seçim öncesi hazırlıkları, seçim günü ve sonrasında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde oyunu kullanabilmesi ve vatandaşlık görevini ifası bizim denetimlerimiz ve anayasal düzen içerisinde gerçekleşecektir.

    Bunun için de idari ve güvenlik birimlerimiz gerekli planlamaları yaparak seçim sürecinde gerekli çalışmaları yapacaktır dedi.

    Vali Ersin Yazıcı, 'İdari birimler ve ağırlıklı olarak güvenlik birimleri olarak bizim önceliğimiz, seçim sürecinin esenlik ve güvenliğinin temin edilmesi, özellikle il ve ilçe seçim kurullarından gelecek talep, istek ve beklentilerin karşılanması ve buna ilişkin tedbirlerin alınması ve planlanmasıdır. Bu doğrultuda her İlçe Kaymakamımız, daha önceki seçimlerde uygulandığı gibi kendi ilçe merkezi planlamasını, İlçe Seçim Kurulu Başkanı hâkimlerimiz ve ilçe güvenlik birimlerimiz ile birlikte ayrı toplantılar düzenleyerek ve buna bağlı sürecin koordinasyonunu sağlamak suretiyle gerçekleştirecekler' diye ekledi.

     Vali Ersin Yazıcı Cumhurbaşkanının Ülkemizde ilk defa halk tarafından seçileceğine dikkat çekerek; toplantıya katılanlara bu süreçte koordinasyonun içinde hareket edilmesi talimatını verdi.

Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde alınacak tedbirlerin değerlendirilip görüşülmesi ile sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı