ŞAVŞAT’TA FİDAN DİKİMİ DEVAM EDİYOR

Aşağı Koyunlu Köyünde Fidan Dikim Programı Gerçekleştirildi

YÖREDEN HABER 26.03.2018 14:57:12 29 0
ŞAVŞAT’TA FİDAN DİKİMİ DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Orman haftası nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikme programları devam ediyor.

Aşağı Koyunlu Köy Derneği ve Köy Muhtarlığı ’nın girişimleri ile Aşağı Koyunlu Köyü’nde fidan dikme programı düzenlendi. Köy muhtarlığında düzenlenen programa Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Artvin İl Müdürü Dursun Okur, Şavşat Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, İşletme Müdür Yardımcısı Murat Durmuş, Şavşat Aşağı Koyunlu Köyü Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İkram Bahçeci, Köy Muhtarı Aşkın Gümüş, Şavşat Çocuk Belediyesi Meclis üyeleri ve köy sakinleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İkram Bahçeci: “Öncelikle programımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz. Aşağı Koyunlu Köyü gerek geçmişte yaptığı çalışmalarla gerekse bugün yaptığı çalışmalarla örnek köy olma yolunda hızla ilerliyor. Bugün burada gördüğünüz insanlarımız dört mevsim bu köyde yaşayan, zaman zaman köyün tanıtım çalışmalarında zaman zamanda köyümüzün ihtiyaçlarını gidermede hep el ele oldu, hep birlikte çalıştı. Onun için hepsine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayıp bugün bu programımıza gelen Belediye Başkanımıza, Gıda Tarım ve Hayvancılık Artvin İl Müdürümüze, Orman İşletme Müdürü ve Müdür Yardımcımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise: “Cittaslow markasını aldığımız günden bu güne kadar bu markanın önemini insanlarımıza anlatmaya çalıştık. Bugün burada görüyoruz ki Aşağı Koyunlu Köyü Cittaslow’un temel mantığı olan kültürün ve geleneklerin yaşatılması mantığını uygulayan bir köy durumunda. İnşallah bütün köylerimiz sizler kadar Cittaslow markamıza sahip çıkar. Biliyorsunuz bizim Türkiye’de sadece iki tane olan bir Çocuk Belediyemiz var. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı da bugün buraya getirdik. İnşallah 7’den 70’e hep birlikte fidanlarımızı dikerek fazlasıyla doğal güzellikleri olan Aşağı Koyunlu Köyü’nün bu güzelliklerini gelecek nesillere de taşıması için katkıda bulunacağız. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından köy sakinleri tarafından hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi. İkramların tamamlanması ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından getirilen meyve fidanlarının dağıtımı yapıldı. Dağıtımın ardından fidan dikme çalışmasının yapılacağı alana geçildi. Alanda protokol, Şavşat Çocuk Belediyesi ve köy sakinleri Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanların dikimini gerçekleştirdi. Program tüm fidanların dikilmesi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI