SARP KAPISINDA SORUN AŞILDI !

NAKLİYECİLER KISMEN RAHATLADI !

YÖREDEN HABER 15.08.2013 20:01:01 16 0
SARP KAPISINDA SORUN AŞILDI !


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısı'nın her geçen gün artan iş ve ticaret hacmini karşılayacak yeni tedbirler alınması gerektiğini belirterek, “Sarp sınır kapısında artan turizm hacmi gerekçe gösterilerek gürcü hükümetince uygulamaya konulan TIR girişlerine kısıtlama uygulaması yapılan girişimler neticesinde durduruldu. Sorun çözülmüştür ve geçişler tekrar 24 saat esasına göre devam edecektir” dedi.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Sarp Kara Hudut Kapısı'nın, Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan en önemli kapısı konumunda olduğunu, her yıl Gürcistan hükümetince özellikle yaz aylarında artan turizm hacminin gerekçe gösterilerek ihraç eşyası taşıyan TIR’lara giriş kısıtlaması getirmesinin ihracatı zaman zaman olumsuz etkilediğini vurguladı.

Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla daha önce 24 saat olan tır geçişlerinin yeni düzenlemeyle 24.00-09.00 saatleri arasında sınırlama getirildiğini ifade eden Gürdoğan, bu durumun Sarp Sınır Kapısı'ndaki ticareti durdurma aşamasına getirdiğini bildirdi. Gürdoğan, dün DKİB'in de dahil olduğu heyetin Ankara'da yaptığı girişimler neticesinde, Gürcistan'ın bu uygulamaya son verdiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
'Bu konunun da içinde olacağı ve benzeri sıkıntıların sıklıkla yaşandığı Gürcistan ile ikili ticaretimiz hakkında Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Bülent Uğur Ecevit başkanlığında, DKİB'in de katılımıyla Gürcü yetkili makamları ile 14-17 Ağustos tarihleri arasında ihracatçılarımız ve ihraç nakliyesi gerçekleştiren TIR’ların karşılaştığı sorunlarla ilgili Tiflis'te resmi toplantı gerçekleştirilecek. Söz konusu toplantıda bu vesileyle sınır komşumuz bulunan ve aynı zamanda en önemli hedef pazarlarımızdan Gürcistan'a ihracatta ve nakliyede firmalarımızın karşılaştığı sorunlar ele alınacak, çözüm için müzakereler yapılacak.'
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI