SARP KAPISI KİLİTLENDİ.

. Gürcü tarafındaki karayolu ulaşımında meydana aksamalar ve Gürcü Gümrüğündeki bilgisayarlarda yaşanan sorunlar nedeniyle işlemler çok yavaş yapılıyor. Hopa tarafından TIR kuyrukları uzamaya başladı.

YÖREDEN HABER 9.12.2013 20:42:42 10 0
SARP KAPISI KİLİTLENDİ.




Hopa Sarp Sınır Kapısı’ndan giriş ve çıkış yapacak TIR’lar Gürcistan tarafından yaşanan kar yağışı nedeniyle geçiş yapamıyorlar. Gürcü tarafındaki karayolu ulaşımında meydana aksamalar ve Gürcü Gümrüğündeki bilgisayarlarda yaşanan sorunlar nedeniyle işlemler çok yavaş yapılıyor. Hopa tarafından TIR kuyrukları uzamaya başladı.

 Artvin Valiliği konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Gürcistan’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, karayolu ulaşımında zaman zaman meydana gelen sıkıntılar ve Gürcistan Gümrük sisteminde oluşan arıza nedeniyle TIR giriş çıkış işlemlerinde 09.12.2013 pazartesi günü saat 08.00’dan itibaren aksaklıklar meydana gelmektedir. Bu nedenle Türkiye tarafında TIR kuyrukları oluşmaya başlamıştır. Sorunun giderilebilmesi için Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosluğu, Gürcistan Devleti Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğu ile görüşmeler yapılmış ve alınan cevapta belirtilen sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulabilmesi için çalışmaların devam ettiği Valiliğimize iletilmiştir. Konu hakkında Ticaret Odaları ve Nakliye Firmaları bilgilendirilmiştir.” 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI