Şampiyon Kanocular ödüllendirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, Türkiye Kano Federasyonu tarafından 30-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında, Rize’nin Ardeşen ilçesinde gerçekleşen Akarsu Slalom Türkiye Kupası Büyük Erkekler 3. Etap Yarışlarında, Çaykurspor Kano

YÖREDEN HABER 9.08.2016 07:44:11 22 0
Şampiyon Kanocular ödüllendirildi
Geçen ay sonu Ardeşen’de gerçekleşen, Akarsu Slalom Türkiye Kupası 3. Etap Yarışmaları, C1 Kategorisi Türkiye Kupası Şampiyonu Murat Çitçi’yi makamında kabul eden, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü Başkanı İmdat SÜTLÜOĞLU; Geçen yıl Çaykurspor Kulübümüz Rafting Büyükler takımımız, Avrupa Kulüpler Kupasını Şampiyonluğunu ülkemize ve Rize’mize kazandırmıştır.

Avrupa Kulüpler Kupası yarışmalarında Gençler Rafting takımızda, Avrupa üçüncülüğü başarasını elde etmişti. Yine bu yıl Raftingde Büyükler de takımımızı Türkiye Şampiyonluğu elde etmiştir. Kulübümüz Rafting ve Kano Antrenörü Rıza Avcı’nın yetiştirmiş olduğu, 19 Mayıs Üniversitesi BEYSO öğrencisi Milli Kano Sporcumuz, Ardeşen’de geçen hafta gerçekleşen Türkiye Kupası Şampiyonası C1 Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu kupa ve madalyasını Rize’mize ve kulübümüze kazandırmıştır. Ardeşen Belediye Başkanlığım dönemlerinde Rize’mizin tanıtımına ve turizmine önemli ekonomik ve sosyal değerler katacağını düşündüğüm, Rafting sporunu Rize’ye kazandırma noktasındaki çalışmalarım ilimiz kamuoyu ve spor camiası tarafından iyi bilinmektedir.

O yıllarda bugün ülkemizin önemli spor branşlarından olan Rafting sporunu hayata geçirmiş bulunmanın ne kadar önemli olduğunu, bugün bu spora bölgemizde olan yoğun ilgiden görmekteyiz. Bugün Rize’mizde artık adrenali oldukça yüksek, yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği, Rafting sporu ve ardından gelen Kano sporunun ilimiz ve bölgemizde yaygınlaşması, çok sayıda tesisin turizme kazandırılması ve milli sporcularımızın yetişmesine vesile olmanın sevincini yaşıyorum. Bugün başta Rize ilimiz olmak üzere, ülkemizin değişik illerindeki, nehir, kanyon, çay ve derelerde her yıl yapılmakta olan, uluslararası yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda şampiyonluklar elde eden, ÇAYKUR spor Rafting ve Kano takımlarımıza milli sporcu yetiştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kano Türkiye Şampiyonu Murat Çiftçi sporcumuz ve diğer tüm başarılı sporcularımızı candan kutluyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. “dedi.

ÇAYKUR Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü Başkanı İmdat SÜTLÜOĞLU, C1 Kano Türkiye Kupası Şampiyonu sporcusu, Murat Çiftçi’yi altınla ve çeşitli Çaykur çay çeşitleri ve yöresel ürünlerle ödüllendirdi. Şampiyon Kanocunun ödül törenine, Çaykurspor Kulübü Genel Kaptanı Mahir Biberoğlu ve Çaykurspor Kulübü Müdür B.Ali Kavalcı’da hazır bulundular.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI