SALARHA TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNDÜ

Toplam uzunluğu 2,92 kilometre olan ve tamamlandığında şehrin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak ana arter olacak olan çift tüplü Salarha Tüneli’nde sona yaklaşıldı. Rize Merkez Dalyan'dan Dörtyol mevkiine yaklaşık 12 km'

YÖREDEN HABER 7.08.2020 18:12:32 68 0
SALARHA TÜNELİNDE IŞIK GÖRÜNDÜ

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı

Salarha tünelinde ışık göründü törenine, Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rize Milletvekilleri Hayatı YAZICI, Osman Aşkın BAK, Muhammed AVCI, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanlarından Mehmet Cahit Turhan, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan DEDEBAĞI, Rize Eski Milletvekili Abdulkadir KART, Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet AŞIK, Salvader Başkanı Dursun Ali TOPTAN ve çok sayıda STK Temsilcisi, Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldılar. Işığı görme açılış törenine katılan Rize Milletvekilleri ve protokol, tünel ışığının açılış bölümünde görev yapan mühendis ve işçilerle hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. 18 yıllık Ak Parti İktidarı hükümetlerinde, Türkiye’nin hemen her ilinde yapılan çok sayıda uzun kilometreli ve ya kısa kilometreli tünellerin ard, arda vadeliden tarihte tamamlanıp hizmete açılması devam ediyor.

Coğrafi konumu çetin olan Artvin ilinde uzun ve kısa mesafeli 60’a yakın tünel bulunmaktadır. O nedenle halk arasında Artvin’e tüneller şehri denilmektedir. Bu gidişle bir diğer tüneller şehrine aday ilde Rize’miz olacaktır. Rize’miz genelinde her yıl birkaç tünel hizmete açılmaktadır. Zaten, Rize’miz şu anda Türkiye’nin en uzun ve Dünyanın ise en uzun üçüncü tüneli olma unvanını koruyan Ovit tüneline sahibizdir.

İşte, bu tünellerden bir tanesinde olan, Rize-Salarha tünelinde bugün (Cuma) ışığı görme töreni vardı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden, Rize Merkez Dalyandan başlayan, Rize Güney Çevre yolu ayrımı, Dağbaşı, Küçükçayır ayrımı (Salarha Tüneli ve Bağlantı Yolları Dahil) yolu kesiminin bağlantılarıyla birlikte yapımının tamamlanıp 2021 yılının başında hizmete açılacaktır.

Proje Uzunluğu 4,3 km olup Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Bölünmüş Yoldur. 2,92 km uzunluğundaki Salarha tünelinin, giriş ve çıkış tarafında bugün gerçekleşen sade bri törenle ışık görülmüş oldu. Salarha tünelinin yapımı tamamlanıp hizmete açıldığında, mevcut proje güzergâhı 9 km. kısalmış olacak.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI