RTEÜ’DE YÜKSELEN YILDIZ PAZAR ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLER FAKÜLTESİ

RTEÜ’ YE bağlı Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Dekanı Prof Dr.Fatih Seyis ' Okulumuz Fizik alan olarak Rize’de en kapsamlı ve donanımlı okullar arasında yer almaktadır'dedi.

YÖREDEN HABER 18.09.2014 12:59:53 244 0
RTEÜ’DE YÜKSELEN YILDIZ PAZAR ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLER FAKÜLTESİ
PAZAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan iken Rize'ye geldiğinde Meydanda yaptığı konuşmada 'RİZE SAĞLIK İLE PAZAR TARIM İLE BÜYÜYECEK' sözleri her geçen gün gerçekleşmeye doğru gidiyor. 

Fakülte ve Yüksek okul olarak iki dalda Eğitim ve Öğretim vediğini söyleyen Dekan Seyis ' Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına başladı' açıklamalarında bulundu.

Deneyimli Eğitim kadroları, uygulama alanları ile Rize ilinde farklı bir boyutta Eğitim veren Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Dekanı Prof Dr. Fatih Seyis  2014-2015 Yılı Eğitim ve Öğretimin başlaması ile ilgili yaptığı açıklamalarda daha sonra şunları söyledi.

“ Öncelikle yeni Eğitim ve Öğretim yılının Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi ile Yüksek Okulumuza,dolayısı ile öğrencilerimize ve Pazar halkına hayırlı olsun.Okulumuzun İdari binasının bulunduğu alan 11 bin M2 dir.Uygulama alanlarını da içine alacak olursak toplam 50 Dönüm gibi Rize ilinde belki de ilk sırayı alacak bir kapasiteye sahibiz.1000 öğrencimizin aynı anda Eğitim görebileceği donanımlı sınıflarımız mevcuttur.ÖSYM Sınavları sonuçlarına göre Yüksek Okulumuzda beklenen sayıya ulaşmış bulunuyoruz.

Fakültemizin bazı bölümlerinde 40’a yakın öğrenci açığımız bulunmaktadır. Şu an Yüksek okulumuzun yanında bulunan Teknik Lisenin arazisi bize tahsis edilmiş bulu nmaktadır.

Bu da mevcut yapının üzerinde araştırma imkânlarımızı kolaylaştırmıştır.

Bu bu güzel gelişmenin yanında  tarımsal Biyotekni araştırma laboratuarlarımızı geliştirmiş bulunmaktayız.

Hemde araştırma ve uygulama alanını da yürütebilecek kapasiteye sahibiz.

Şu an Fakültemizde Tarla bitkileri bölümü ve Bahçe bilimleri bölümlerimiz var. Yüksek okulumuzda ise Organik Tarım ve Tıbbı Aromatik bilgiler bölümü var.

Özellikle bahsetmek istediğim son iki bölüm bölgemizin 10 yılıyla ilgili geleceğiniz kapsamaktadır. Organik tarım havzası içinde bulunan bölgemiz aynı zamanda tıbbı aromatik bitkiler merkezi konumundadır.





Okulumuzda mevcut Fakültemiz ve Yüksek okulumuzun bölümleri aynı zamanda araştırma bölümleridir. Yeni dönemde Okulumuza daha büyütüp geliştirmek amacıyla  Zootekni ve toprak bölümlerini de YÖK’ten talep etmiş bulunmaktayız.

İnşallah bu bölümler de  geçerse Fakültemizde 6 tane bölüm olacaktır.

O bölümlere de önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız”.
 
















KAÇKAR53.COM paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI