RTEÜ'de Umre Kayıtları Başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de Umre kayıtları başladı.

YÖREDEN HABER 2.12.2014 20:11:22 11 0
RTEÜ
Başvuruların 20 Aralık 2014 tarihine kadar İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Faruk Sancar’a yapılacağının yer aldığı RTEÜ’nün resmi internet sayfasındaki Umre ziyaret programı ile ilgili ayrıca şu detaylar paylaşıldı:

2015 YILI UMRE ORGANĠZASYONU ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLER İÇİN

HAZIRLANAN 12 GÜNLÜK NORMAL UMRE PROGRAMI

Mekke Otel : Bedir, Mercuri ve aynı standarttaki binalar. Normal konaklama türündeki binalar hareme yürüme ( 1000 metre veya daha kısa) mesafededir.

Medine Otel : Grand Marmara, Bera Marmara, Senabil Medine, Kıble Menazil, Medine Menazil ve aynı standarttaki binalar.

Seyahat Programı: 6 gün veya gece Mekke, 6 gün veya gece Medine (Mekke ve Medine’de konaklama süreleri uçak ve otel rezervasyonlarına bağlı olarak bazen takdim ve tehir edilebilir.) Uçakların ve ev yerleşimlerinin kesinleşmesini müteakip ayrıca bildirilecektir.

1.20141202003938.jpg

BEBEK VE ÇOCUK ÜCRETLERİ

00-02 YAŞ (0-24 Ay) : 135 USD

03-05 YAŞ (25-60 Ay) : 630 USD

6-12 YAŞ (61-144 Ay) : 2 KİŞİLİK ODA 900 USD 3 KİŞİLİK ODA 800 USD

Not: 1- 00-05 Yaş (0-60 Ay) arası çocuklar için otellerde müstakil yatak verilmeyecektir. 2- 06-12 Yaş (61-144 Ay) arası çocuklar için otellerde müstakil yatak verilecektir. 3- Çocuk kayıtlarında yaş hesaplamaları programda belirtilen Türkiye’den gidiş tarihi dikkate alınarak hesaplanacaktır.

ÜCRETİN YATIRILABĠLECEĞİ BANKALAR T.Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, T.Halk Bankası, Akbank A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

VERİLECEK HİZMETLER:
 Mekke - Medine Ev Kirası
 Sabah Kahvaltısı, Akşam Yemeği (Tabldot)
 Cidde - Mekke - Medine arası ulaşım
 Uçak Bilet Ücreti
 Vize Ücreti
 Mekke Servis Ücreti (Ekonomik kategori için)
 Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri

VERİLECEK MALZEMELER:

 Kur’an-ı Kerim
 El Çantası (Pasaport, kitap vs. taşımak için)
 Hicaz Albümü,
 Siyer Kitabı (Hz. Peygamberin İzinde)
 Umre Rehberi
 Umre Duaları
 Tavaf ve Say Duaları
 Kutsal Yolculuk Umre CD’si,
 Seccade,
 Tesbih,
 İpli Sırt Çantası.

KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL VE İSTENEN BELGELER: Umreye gitmek isteyen öğretmen, öğrenci ve veliler ekonomik veya normal konaklama türüne ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre MuhasebeMüdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan umre kurumsal tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatırdıktan sonra müracaatlarını kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğüne veya elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde “umre bilgi giriş programı”ndan kendileri yapabileceklerdir.

Kayıt yaptırdıktan sonra, müftülüklerden alacakları 2015 yılı umre kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak aşağıdaki belgelerle birlikte bir nüshasını ilgili müftülüğe teslim edecekler ve ayrıca kendilerinden;
1. Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport (Pasaportu kişiler çıkartacaklardır.)
2. Seyahat ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu,
3. 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı
fotokopisi,
4. Öğrencilerden fiilen öğrenci olduğuna dair belge mutlaka istenecektir. Öğrencilerin Suudi Arabistan’a gidiş esnasında öğrenci belgesi bulundurmaları zorunludur.
5. Öğrenci olarak kayıt yaptırabilmek için 13 - 27 yaĢ grubunda olma Ģartı
aranacaktır.
6. 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için, birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı) birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edilebilecek örneğe uygun olarak noterden alacakları muvafakatname ve taahhütname (Bu belge Suudi Arabistan Büyükelçiliğinden /Konsolosluğundan vize almak için gereklidir)
NOT:
1- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden umreye birinci derecede erkek akrabası ile gitmeyenlerin umre ücretlerini kayıt yaptıracakları il veya ilçe müftülükleri ile görüştükten sonra yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde vize probleminden dolayı umreye gidememe durumu söz konusu olabilir.
2- MBSTS’ye katılmayıp en az 30 kişilik öğrenci grubu oluşturan din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve fahri din görevlileri ile kurum dışından öğretmen ve
öğretim görevlisi olan kişiler; ulaşım, iaşe ve ibate masrafları Başkanlığımıza ait olmak üzere topladıkları grubun başında sorumlu olarak götürülecek ve kendilerine harcırah ödenmeksizin Başkanlıkça görevlendirilebileceklerdir.
3- Sorumlu olarak gidecek görevliler İl ve ilçe müftülüklerince sisteme girilecek ve tahsil/meslek bölümüne din görevlisi, teklif edilen görev bölümüne sorumlu, teklif
türüne ise “umreci topladı” olarak girilecektir.
4- Umre yolcuları, ücretin yatırıldığına dair banka dekontunu ibraz etmek suretiyle, il sağlık müdürlüklerince müftülüklere bildirilen sağlık merkezlerinde koruyucu
Menenjit ACW 135Y aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre yolculuğu boyunca
yanında bulunduracaktır.

İRTİBAT TEL :

Sekreterlik : (0312) 295 84 00

Umre Bürosu : (0312) 295 84 14-15-16-17 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı