RTEÜ'DE KOMPLO İDDİASI

Yaşanan ilan skandalı rektörün istifasıyla sonuçlanmıştı...

YÖREDEN HABER 8.08.2013 08:51:51 12 0
RTEÜ



Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman RTEÜ’de yaşanan komplo ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yıpratılmak istendiğini söyledi.
RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Çayeli Kültür Evi’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Heyet içerisinde yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan beklenmesine rağmen programa katılmadı. İftar sonrası son gülerde RTEÜ’de yaşanan ilan tartışmalarını değerlendiren RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Kahraman, rektörün istifa ederek soylu bir hareket sergilediğini belirterek, “RTEÜ rektörlüğünden istifa eden Prof. Dr. Arif Yılmaz, bu davranışıyla soylu bir hareket sergilemiştir. Kendisine ait olmayan bir yanlışlığın kurumunda olduğu için oranın en yetkili kişisi olarak istifasını verdi. Bu noktada üzgünüz. Değerli bir ilim adamıydı. İnşallah daha nice hizmetlerde bulunacaktır. Hiçbir şey son değil, bir sonraki başlangıcın öncesidir. Her şeyde bir hayır vardır. Bu istifada da bir hayır vardır herhalde. Herhalde demeyelim vardır. Nice hizmetler nasip olsun” dedi.
Kahraman, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasını geri alacağını düşünmediğini belirterek, “Rektör beyin istifası şahsi bir istifadır. Soylu bir hadisedir. Türkiye’de bu tip soylu davranışlara pek rastlanmıyor. Diyelim ki Rektörümüzün istifasını geri alması noktasında kendisine ricada bulunduk. Bu kez gazetelerde yeni manşetler atılacak. ‘Bir oyundu bu’ gibi sözler. O noktadan istifasını geri alacağını zannetmiyorum. Kararını vermiş bir kişi. Neticesinde bir seçim olacak. YÖK istifasını kabul edecektir ki gidiş odur”
dedi.
Kahraman, yaşanan olayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yıpratılmak istendiğine dikkat çekerek, “Güçlenen bir Türkiye’yi dünya istemiyor. Devletlerin dostlukları yok. Milletlerin dostlukları var. Kuvvetli bir Türkiye’yi hangi devlet ister. O yüzden Türkiye güçlü olmaya emin adımlarla yürümektedir. Bu işin başını da başbakanımız çekmektedir. Onun zedelenmesi için hemen fırsatlar aranır. Yanlıştır. Buna da müsaade etmemek lazım. Onun desteklenmesini sağlamamız lazım. Bu olay Rize’de ve başbakanımızın ismini taşıyan bir üniversitede meydana geldiği için büyük manşetlerle işlenmiştir. Beyefendi her olayda yıpratılmak isteniyor. Ne yazık ki toplumda kıymetini pek bilemiyoruz. İnsanların öldükten sonra kıymetini anlıyoruz. Rahmetli şöyle iyiydi. Rahmetli ölene kadar neredeydin. İlla mazi mi olacakta iyiliğini anlayacaksınız. Menderes için Erbakan hoca içinde böyle olmuştur” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI