RTEÜ'de İlahiyat Fakültesi açılışı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2016-2016 Akademik Yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesinin yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada,

YÖREDEN HABER 16.10.2016 09:35:42 22 0
RTEÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu manzara bize dinimizin anlatılması ve anlaşılması konusunda önemli boşlukların olduğuna işaret ediyor. Şüphesiz bunda, tek parti döneminde dine ve dini hayata hakim olan sorunlu bakış açısının etkisi çoktur çünkü bu dönem Kur'an-ı Kerim'in gizli bir şekilde öğrenilmek zorunda kalındığı çok zor bir dönem olmuştur. Camiler yıkıma terk edilmiş, dini eğitim yasaklanmış, ölüleri yıkayacak gassal dahi bulunamamıştır. Alimler derdest edilmiş, kamusal alanda mütedeyyin insanların kendi değerleriyle kendi kimlikleriyle var olmasına imkan verilmemiştir. Bu da dini alanda ciddi bir boşluğun oluşmasına neden olmuştur. FETÖ elebaşı gibi şarlatanlar da oluşan bu boşluğu fırsata çevirmişlerdir.' dedi. 

Yerel mimariyle yapılan ve yaklaşık 65 milyon liraya mal olan eseri ülkeye, Rize’ye kazandıran Doğuş Grubu'na şahsı ve millet adına teşekkür eden Erdoğan, içinde dekanlık, 95 akademisyen odası, 44 derslik, 250 kişilik konferans salonu, 40 bin kitaplı kütüphane, tezhip, ebru ve hat atölyeleri ile kapalı otoparkı bulunan binanın adeta küçük bir külliye olduğunu ifade etti.
Erdoğan, yapımı tamamlanan binaya bakıldığında ahşap ve taşın iç içe geçtiğinin görüldüğüne işaret ederek şöyle konuştu:

'Sadelik ve ihtişam bir arada, hem kullanışlı hem de alabildiğince estetik... Bizim medeniyet geleneğimizde tabiat, boyunduruğa vurulması gereken vahşi doğa olarak görülmez. Dünyadaki tüm varlıklar, göklerde ve yerde olan şeyler, Allah'a secde ederler. Bu bir emri ilahidir, emri ilahide olduğu gibi hak tarafından kendilerine verilen vazifeyi bunlar yerine getirirler. Meseleye bu şekilde yaklaştığımızda işte burada olduğu gibi son derece kıymetli, örnek alınacak eserlere imza atabiliriz. Bu hassasiyeti yitirdiğimizde ise insana ve tabiata zarar veren ucubeler ortaya çıkarırız.”ded,

Başika'dan çıkmayacağız dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;'14 yılda fiziki anlamda pek çok şey yaptık. Ama yaptığı helikopterlerle uçaklarla bizi öldürmeye geldiler. Mesele kafa yapısının ve zihinleri halletmek. Asıl reformu kültürde yapmamız gerekiyor. Kültür devrimine şiddetle ihtiyacımız var. Onu hallettik mi, gerisi kolay. Meselemiz vatan, millet gerisi teferruat, biz öyle bakıyoruz.''Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız bambaşkadır. Bunu birbirinden ayırmamız lazım. Türkiye bölgede yaşanan çatışmada mazlumlara ve mağdurlara kucak açmış bir ülkedir'.

'HEM GÖREVİMİZ HEM HAKKIMIZDIR'

'Birileri bizi Suriye ve Irakl'la neden ilgileniyorsunuz diye soruyorlar ama kimse binlerce kilometre öteden gelenlere aynı soruyu sorma cesareti gösteremiyor. Gaziantep'le Halep'i nasıl ayrı düşünebiliriz. Hatay'dan çıkın Fas'a kadar her yerde bizden izleri mutlaka görürsünüz. Bizim Irak'la da Suriye'yle de Bosna'yla da ilgilenmek hem görevimiz hem hakkımızdır.'

'BUNLAR ATIK BUNLAR PİSLİK'
Üç beş PKK'lı zibidiye Türkiye'yi böldürtmeyiz. 3-5 DAEŞ'liye burayı böldürtmeyiz. Bunlar Müslüman değil. Bunlar pislik.Bir de PKK'nın atağı PYD. Bunlar atık. Birileri de bunlara sahip çıkıyor. Silah indiriyorlar. Kobani'nin güneyinde pistler inşaa ediyorlar. Bunu bizimle görüşmeleri gerekiyor terör örgütüyle değil. Bizimle NATO'da berabersin. NATO'da beraber olduğun Türkiye'yi bir kenara bırakacaksın terör örgütüyle beraber olacaksın. Eğer dost olmak için DAEŞ'le savaşmak ölçüyse o zaman El Nusra ile de dost ol, onlarda DAEŞ'le savaşıyor.

'BİZ BUNLARIN CANINA OKURUZ'

63 ülkenin gücü 15 bin DEAŞ'a yetmiyor mu? Biz bunların canına okuruz. Musul halkını kendi kaderine terk edebilir miyiz soruyorum. Musul'u alıp başkalarına verme hesabı var biz Musul'da Musullular yaşamalı diyoruz.Biz Başİka üssünü kurarken gelip isabetli oldu dediler. Şimdi Türkiye 
çıksın diyorlar. Kusura bakmasınlar bizim Başika'da çıkma niyetimiz yok. Musul sorunu halledilene kadar biz oradayız.Akademik yıl açılış töreni sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beraberindeki heyet  RTEÜ İlahiyat fakültesi  yeni eğitim binası açılış törenini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra RTEÜ Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Toplantısına katıldı. 





Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI