RTEÜ ve ÇAYKUR Arasında Protokol İmzalandı

RTEÜ ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) arasında, bölgesel kalkınmayı desteklemeye, katma değer oluşturmaya, Ar-Ge’ye ve yenilikçiliği artırmaya yönelik çalışmalar yapılması kapsamında karşılıklı İşbirliği Çer

YÖREDEN HABER 26.05.2017 11:36:15 29 0
RTEÜ ve ÇAYKUR Arasında Protokol İmzalandı

Rektörlük makamında gerçekleşen protokol imza törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Süleyman PINARBAŞ, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN ve Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER katıldı.

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ilimizin ve ülkemizin önemli bir değeri ve milli markamız olan çayın Üniversitemiz için en önemli araştırma konularından birisi olduğunu ifade ederek “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak biz çay konusundaki her araştırmayı destekliyoruz. Bugün imzaladığımız protokolle beraber bu işi resmi bir formata dönüştürmüş olacağız.” dedi. Protokolün ilimize, ülkemize katma değer olacak çalışmaların yapılmasında tetikleyici olması temennisinde de bulunan Rektör Karaman, hayırlı olmasını diledi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU ise Üniversitelerin şehirlere sosyal ve kültürel katkılarının yanında ekonomik olarak da diğer kuruluşlardan daha fazla katkı sağladığını ifade ederek, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yapmış olduğu çalışmalarla ilimize önemli katkılarda bulunmaktadır. Çay ile ilgili her türlü çalışmada iç içe olacağımız işbirliği protokolü de bu yolda atılmış bir adımdır. Rektörümüze bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Üniversite ile ÇAYKUR arasında yapılan İşbirliği Çerçeve protokolü kapsamında, işbirliği, bilgi transferi ve ‘Üniversite-Sanayi Etkileşimli’ projeler geliştirme çalışmaları yapılması planlanıyor.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI