RTEÜ Senatosu'ndan Zeytin Dalı Harekatı'na Tam Destek

RTEÜ Senatosu'ndan Zeytin Dalı Harekatı'na Tam Destek

YÖREDEN HABER 13.02.2018 07:43:21 18 0
RTEÜ Senatosu

Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

Dosta güven düşmana korku veren Peygamber ocağı Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından, sınırlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütleri ve destekçilerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 günü “Zeytin Dalı Harekatı” adıyla başlatılmış olan sınır ötesi operasyonu, Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nun terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesindeki Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını; sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini görmekteyiz. Bilim camiası olarak, son dönemlerle ülkemizin millî mücadele ruhuyla içte ve dışta ortaya koyduğu siyasî, askerî, ekonomik ve kültürel pek çok sahadaki kararlı duruşunun bir yansıması olan Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı’nın destekçisiyiz. Güçlü olan kazanmaz, er ya da geç haklı olan kazanır ilkesiyle ordumuzun bu operasyonu başarıyla tamamlayacağına inancımız tamdır. Bu uğurda devletimizin bekası ve milletin refahı için can veren bu vatanın asıl sahipleri aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu olarak, Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden her türlü terör yapılanmasına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Zeytin Dalı Harekâtı’nda Mehmetçiğimize başarılar diliyor, yüce Devletimizin terörle yaptığı mücadele ile aziz milletimizin milli birlik ve beraberliğine gölge düşürecek her türlü teşebbüsü kınıyor, her daim devletimizin ve şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur'denildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI