RTEÜ Öğrencileri Elektromobil Araç Üretti

RTE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersen BEYATLI öncülüğünde yüksek verimliliğe sahip elektromobil araç üretti.

YÖREDEN HABER 3.11.2017 07:30:55 20 0
RTEÜ Öğrencileri Elektromobil Araç Üretti

Üniversitenin Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersen BEYATLI öncülüğünde, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Berkan Emre İNCE, Bünyamin METE, İbrahim BULDU, Emrah KAPUKAYA, M. Raşit ALADAĞ, Furkan SARI, Ayetullah BOZTAŞ, Abdullah BOZKURT ve Aydan Burcu BAŞER’den oluşan ATMACA ekibi, Nisan ayında üretim çalışmalarına başlayarak dört ay içerisinde yüksek verimliliğe sahip bir elektromobil üreterek Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Üniversitemizi temsil etmeye hak kazandı.

Üretimi tamamlanan elektromobil araç, TÜBİTAK tarafından Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde bu yıl 13.sü düzenlenen uluslararası Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Üniversiteyi temsil etti. ATMACA ekibi üretmiş oldukları araç ile yarışmada 51 üniversite takımından 18. oldu.

Kocaeli Körfez Pisti’ndeki yarışmada, 3 gün boyunca süren detaylı teknik kontrollerden başarı ile geçen ATMACA ekibi iki eleme aşamasını da geçerek 27 Ağustos 2017 günü gerçekleştirilen ana yarışmaya katılmaya hak kazandı. 30 tur üzerinden gerçekleştirilen ana yarışmada, 100 km’de 1,4 TL değerinde yakıt tüketimine sahip ATMACA Elektromobil 18. olarak bu alanda uzun yılların deneyimine ve çok büyük imkânlara sahip olan pek çok rakibin önünde yarışmayı tamamlamayı başardı.

Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN yarışmada güzel bir başarı elde eden ATMACA ekibinin ürettiği elektromobil aracı inceleyerek Öğretim Üyeleri ve öğrencilerden aracın teknik özellikleri hakkında bilgi aldılar.

ATMACA elektromobil, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, TÜBİTAK, Çayeli Bakır İşletmeleri, Rize Valiliği, Çaykur, Kale Marketleri, Riport, DowAksa ve ARG3’ün katkılarıyla üretildi.

Rektör Karaman 'Üniversitemiz ATMACA ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz'dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı