RTEÜ'deTürk Halk Oyunları Şenliği Gerçekleşti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Türk Halk Oyunları Topluluğu tarafından düzenlenen, “Yöre Yöre Anadolu” temalı Türk Halk Oyunları Şenliği, Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu?

YÖREDEN HABER 25.05.2017 14:45:53 60 0
RTEÜ

Genel Sanat Yönetmenliğini Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan HACICAFEROĞLU’nun üstlendiği gösteride, ülkemizin farklı yörelerine ait halk oyunları sergilendi. Tamamı Üniversite öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi yaklaşık bir saat süren programda, horon, halay, zeybek ve modern dans gösterisi ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Gösteri sonunda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 'çok kısa bir sürede yedi renk, tek yürek Türkiye’nin mozaiğinin sergilendiği böyle bir geceyi hazırlayan başta Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan HACICAFEROĞLU olmak üzere emeği geçen tüm öğrencilere, teşekkür etti' ve 'farklılıklarımızın en büyük zenginliğimiz olduğunu' ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN günün anısına Yrd. Doç. Dr. Serkan HACICAFEROĞLU’na plaket ve çiçek takdim etti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI