RTEÜ Dekanı Şimşek Rize sağlık hizmetlerini değerlendirdi

Türkiye’nin tanınmış önemli göz doktorlarından olan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Şaban Şimşek hocanın geçen ay Rize basını ve STK Temsilcileriyle paylaştığı, RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi,

YÖREDEN HABER 13.06.2017 22:05:53 47 0
RTEÜ Dekanı  Şimşek Rize sağlık hizmetlerini değerlendirdi

Rize sağlık hizmetlerinde son 10 yıldır en hızlı büyüyen ve çok büyük çapta sağlık kuruluşlarına sahip olan illerimiz arsındadır. Fakat bu büyük sağlık yatırım ve hizmetleri beraberinde birçok sağlık sorunlarını da getirmiştir. Bu noktada çözümler için ilgililerin bu var olan sorunları çözüme kavuşturmak için çalıştıkları da önemli bir gerçektir.

RTEÜ Tıp Fakültemizin Dekanı Prof.Dr. Şaban Şimşek hoca, sunumunun başlangıcında, Rize’deki dekanlık görevine henüz başlamadan, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a arz etmek üzere hazırlamış olduğu çalışmayı daha da zenginleştirdiğini, hastanenin yeri ve proje seçenekleri ayrıntısı hariç, Sn. RTEÜ Rektörü, Sn. Rize Milletvekilleri ve Sn. Rize Valisine bu çalışmasının sunulduğunu ifade ettiler.

Prof.Dr. Şimşek, Öncelikle Rize’de sağlık alanında birlikteliğin oluştuğu ve tüm Rize’deki sağlık birimlerinden oluşan A takımının kurulduğunu dile getirdi. Bu A takımında yer alan Tıp Fakültesi, Hastane ve Sağlığın çeşitli kurumlarındaki üst düzey yöneticilerine vermiş oldukları bilgi ve katkılara teşekkür etti.

Prof.Dr. Şimşek hoca, sunumuna davet ettiği Rize’deki STK ve basın mensuplarına, RTEÜ Tıp Fakültesinin kuruluşundan bugünkü konumu ve mevcut fiziki mekanlarla ilgili genel bilgileri paylaştı. Sırasıyla, mevcut konumun eğitim ve öğretim için niçin yeterli ve uygun olmadığını çeşitli görsellerle ve rakamlarla açıkladı. Fiziki mekan yetersizliğinde her gün yüzlerce hastanın muayyene edildiği polikliniklerin her noktada yetersizliğine dikkat çekti.

RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şimşek, sırasıyla Doktor ve yardımcı sağlık personelinin yanında, birçok yan dalda doktor eksikliğini dile getirdi. İl genelinde mevcut yatak kapasitesi kullanımının düşük olduğunu ifade ederek, Rize merkezdeki hastanelerde yardımcı personelin, çevre hastanelerde ise doktor eksikliğinin sıkıntısının yaşandığını söyledi.

Prof. Dr. Şaban Şimşek hoca, ilimizdeki sağlık kuruluşlarında personel eksikliğinin sebeplerini, mevcut hastanelerimizdeki hasta sayısını, gündemde olan şehri hastanesini, Tıp fakültesinin daha öne çıkması için yapılması gerekenleri ve öncelikli ihtiyaçları, ihtiyaçlar karşısında yapılması gerekenleri, çözüm önerileriyle saatlerce misafirlerine görsel takviyelerle anlatı, sunumunun sonunda kendisine sorulan soruları, tek, tek tatmin edici bir şekilde cevaplandırdı.

Haber Bayram Ali Kavalcı


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI