ROMED'den Sağlık Müdürlüğüne Teşekkür

ROMED'den Sağlık Müdürlüğüne Teşekkür

YÖREDEN HABER 28.12.2018 13:08:51 6 0
ROMED

Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği ilimizde otizm alanındaki çalışmalardan dolayı İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür etti.

ROMED Başkanı Resul Usta ve Başkan Yardımcısı Mukaddes Usta tarafından İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe makamında ziyaret edilerek, otizm konusunda başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Usta, ayrıca otizm aile eğitimleri ve ildeki otizm çalışmalarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek ve Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Salih Yıldırım’a da katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bağlı Ruh Sağlığı Birimi tarafından yürütülen Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı kapsamında aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına yönelik eğitimleri veren Beşenek’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Tepe, yaptığı açıklamada, “İlimizde otizmli çocuk ve ailelerimizin destek alabileceği bir derneğin bu kadar aktif şekilde var olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bizler bunu bir şans olarak görüyoruz ve derneğimiz ile yürütülen çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Çocuk Psikiyatri uzmanımızın desteği ile aile eğitimlerimize devam ediyoruz. Ayrıca Otizm Spektrum Bozukluğu Tarama ve Takip Programı kapsamında ilimizde görev yapan aile hekimlerimize ve aile sağlığı elemanlarımıza yönelik eğitimlerimizi tamamladık. Aile hekimlerimiz tarafından bugüne kadar yaklaşık bin 700 çocuk taranmıştır. Bu çocuklarımızdan ise 25 tanesi erken teşhis ve tedavisi için Çocuk Psikiyatri Polikliniklerimize yönlendirilmiş ve bir tanesi otizm tanısı alarak, tedavisine başlanmıştır.”

Tepe, otizmli çocukların ve erken teşhis için aile hekimleri tarafından yönlendirilen çocukların randevu almadan her ay düzenli olarak iki haftada bir yarım gün olacak şekilde muayene olabilmeleri için çalışma yaptıklarını hatırlatarak, otizmli ailelerimizin bu tarihleri aile hekimlerinden rahatlıkça öğrenebileceklerini söyledi.

Bir çocuğun hayatını değiştirmek hepimizin elinde olduğunu hatırlatan Tepe, “İldeki çalışmalarda emek veren personellerine ve ROMED’e teşekkür etti.

ROMED Başkanı Resul Usta ise, “Otizm tanısı alan çocuk sayımız ülke gelinde gittikçe artmakta. Bu alanda yapılacak çalışmalar da artık çok önemli. İlimizde de hem derneğimiz tarafından hem de İl Sağlık Müdürümüz tarafından yapılan farkındalık çalışmaları olsun, aile eğitimleri olsun, hem de erken teşhis için Bakanlıkça başlatılan programın çok etkili olduğunu görüyoruz. Ayrıca bu çocuklarımızın randevusuz tedavi olma imkânları da ilimizdeki hastalarımız için çok değerli bir çalışma olmuştur.” dedi.

Usta, bu anlamda yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Tepe ve personellerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı