RİZE'YE YENİ İŞ MAKİNELERİ ALINDI!

TÖRENE BAKAN-VEKİLLER VE BÜROKRATLAR TAM KADRO KATILDI !

YÖREDEN HABER 17.08.2013 20:16:16 11 0
RİZE


Foto:Cemal İnceoğlu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, hükümet olarak, devletin yapılanmasında hizmetin aksamasına yol açan birimleri devre dışı bıraktıklarını belirtti.

Rize İl Özel İdaresince alınan iş makinelerinin tanıtımı ve hizmete sunulması amacıyla düzenlenen törende konuşan Yazıcı, kamu yönetiminin önemli amaçlarından birinin sınırlı kaynaklarla sınırsız hizmet sunumu olduğunu söyledi.

Hükümet olarak, devletin yapılanmasında hizmetin aksamasına yol açan birimleri devre dışı bıraktıklarını ifade eden Yazıcı, 'Hepiniz hatırlarsınız, karayolları, YSE müdürü vardı. Gelince peşine koşardınız. Bütün bunları kaldırdık. Köy hizmetlerini kaldırdık, özel idareyi güçlendirdik. Hizmeti bir yerde topladık, planlamayı bir yerde yaptık. İl Genel Meclisinin kriterlerini de demokratik yapıya kazandırdık' dedi.

Yazıcı, Rize'nin 348 köyü olduğunu dile getirerek, 'Çöp arabaları, 348 köyden çöpleri toplayacak. Bunu hayal bile edemezdiniz. Gelecek özel idare köylerden çöp toplayacak, bu da neymiş? İşte medeniyet, çevrecilik, yeşili sevmek budur. Çöpler belli periyotlarla toplanacak. Her gün gitmelerine gerek yok. Plan, program dahilinde çöpler toplanacak ve çevrenin kirlenmesi önlenecek' diye konuştu.

Marmara depreminin 14. yıl dönümü

Marmara depreminin üzerinden 14 yıl geçtiğini anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti:

'Binlerce kişi sevdiklerini kaybetti. Deprem felakettir. Biz deprem kuşağı içindeyiz. Bugün Marmara depreminin yıl dönümü. Bursa'da sayın Başbakanımızın teşrifi ile üçüncü kentsel dönüşüm programı var. Konutları daha dayanıklı hale getirmek, daha sağlıklı mekanlar oluşturmak, yaşanabilir çevre ve marka şehirler oluşturmak için Bursa'da da dönüşüm var. Bu hükümetimizin millete ait kaynakları en verimli, planlı ve programlı şekilde bütün faaliyetinin merkezine insanı koyarak yürüttüğünün göstergesidir.'

Bakan Yazıcı, konuşmasının ardından iş makinelerini kullanacak personele anahtarları teslim etti. Yazıcı'nın bir iş makinesini de kullanmaya çalıştığı törene, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar ile Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı katıldı. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı