Rize'ye ve Rizeli'ye hayran kaldı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Acara Özerk Cumhuriyeti Gençlik Kültür Merkezi heyeti ile makamında bir araya geldi.

YÖREDEN HABER 17.04.2014 09:27:45 35 0
Rize
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ’ın da köşe yazarlığı yaptığı Türkiye Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker ÇAKAN, Organizatörlüğünde gerçekleştirilen, kabule, Acara Özerk Cumhuriyeti Gençlik Kültür Merkezi Müdürü Tamar Mesxidze, (Meskitze) Devlet Tiyatro sanat yönetmeni Revaz Bainazishuili, (Bainaşuvili) katıldı.

Türk – Gürcistan, Güncel ve önemli meselelerin görüşüldüğü kabulde; Acara Kültür Merkezi Müdürü Tamar Meskitze; Rize nin turistik yerlerini dolaşma fırsatı bulduk. Rize Kalesinden eşsiz manzaranıza hayran kaldık dedi. Bölge insanının sıcakkanlı oluşundan duydukları memnuniyeti de dile getiren Tamar Meskitze, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızda 33 kişilik Müzikli Dans grubumuzla sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu tekrar yaşayacağız diyerek sözlerini noktaladı.

Rize Belediye Başkanı Reşat KASAP, misafirlere, 'Ülkemizin her köşesi ayrı güzellikte. Rize yi görmelerine, Rize’li vatandaşlarımızı yakından tanıdıklarına sevindiğini belirtti. Başkan KASAP, şehrimizi gelip gördükten sonra nazik ziyaretleri için teşekkür etti.
Heyet, Rize Valiliğindeki diğer temaslarından ve görüşmelerinden memnun olduklarını ve bu temaslarının, taşıdıkları Türkiye ve Rize algılarının pozitif anlamda etkilendiğini dile getirdiler.

Ziyaret sonunda misafirlere Başkan Reşat KASAP, Rize bezinden dokunan Keşan ve Dünyanın en iyi ve Organik Çaykur Çayını hediye etti. Acara Kültür Merkezi Müdürü Tamar Meskitze ‘de Başkan KASAP’a Ülkelerine ait çeşitli hediyelerin bulunduğu bir paket takdim etti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI