Rize'ye Pazar'lı sanatçıdan Kültür evi ve köprüsü

Rize Belediyesi çevre düzenleme çalışmaları içerisinde şehrin estetiğini göz önüne alarak Rize'nin kültürü ve tarihini yansıtan çalışmalara yer vermeye devam ediyor.

YÖREDEN HABER 19.09.2014 19:27:24 158 0
Rize
PAZAR-Rize'nin daha estetik bir görünüme sahip olması yolunda aralıksız çalışmalarına devam eden Rize Belediyesi şehir merkezinde Rize mimarisini yansıtan çalışmalar yapıyor.

Rize'ye il dışından gelen misafirlerin ilimizin kültürünü ve tarihi yapılarını daha yakından tanıması açısından şehir merkezinde yapımına başlanan Tarihi Kemer Köprü ve Rize mimarisini yansıtan ev görenlerin ilgisini çekiyor.

Pazarlı sanatkâr Hızır Özen Art tarafından yapılan Rize Cumhuriyet Meydanı Şeyh Camii yanında yapımına başlanan ve büyük bir bölümünün bitirildiği, çevre düzenlemesi çalışmalarının devam ettiği Kemer Köprü ve Rize Evi farklı illerden ilimize gelen misafirlerin ilgi odağı haline geldi.
Zaman zaman önünde misafirlerin fotoğraf çekindiği Kemer Köprü doğal taşlardan inşa edilmiş olup gerçeğiyle birebir aynı özelliği taşıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu açıklamada; 'Göreve geldiğimiz günden bu yana 5 aylık kısa bir süre içerisinde Rize'nin kentsel görünümünü arttırıcı çalışmalar içerisindeyiz. Bir taraftan ilimizde alt yapı çalışmaları, sokak yenileme çalışmaları, ışıklandırma ve trafik çalışmaları yaparken diğer yandan projelerimizi hayata geçirme yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunların yanında tabi şehrin kültürünü yansıtan çalışmalara da yer veriyoruz. Buna paralel olarak dışarıdan ilimize gelen misafirlerimizin kültürümüzü daha yakından tanıması açısından şehir merkezinde tarihimizi yansıtan görsel çalışmalar yapıyoruz. Burada yapmış olduğumuz çalışmamız da tarihi Kemer Köprülerimizi ve Rize Evlerimizi ön plana çıkardık. Bu çalışmamızın bir güzel yönü de bölgesel anlamda güzelliklerimizin dışarıdan ilimize gelen misafirlerimiz ve çocuklarımız tarafından algılanmasıdır. Şirin Rize'mizi güzellikleriyle tanıtmalıyız. Vatandaşlarımızın yanı sıra farklı illerden gelen misafirlerimizin de dikkatini çekiyor. Bunun gibi çalışmalarımız şehir merkezinde farklı noktalarda devam edecektir' dedi.
 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI