RİZE’YE HAYIRLI OLSUN

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, lojistik merkezin kurulacağı İyidere İlçe Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Mete’den brifing aldı.

YÖREDEN HABER 28.11.2014 18:33:55 21 0
RİZE’YE HAYIRLI OLSUN
Yapılması planlanan lojistik merkezin Ovit Tüneli’nin tamamlanması ile önem kazanacağını belirten Bakan Sayın Güllüce, 'Ovit Tüneli bitmeden önce burada bazı hazırlıkların yapılması lazım. Ovit Tüneli, Rize’nin ve Doğu Anadolu’nun kaderinde çok önemli bir yer tutacak. Şimdiden hazır olmak lazım. Doğu Karadeniz’in en ucunda olan Rize’nin karşısında Odessa, Ukrayna, Romanya limanlarına gidecek yüklerin hazırlığını şimdiden yapmak lazım. Bağlantılarıyla ilgili düşünmek lazım' şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından Bakan Sayın Güllüce, beraberindekilerle İyidere lojistik alanında incelemede bulunarak Vali Ersin Yazıcı'dan bilgi aldı.

Bakan Sayın İdris Güllüce ve beraberindekiler İyidere’deki incelemelerinin ardından, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilatı 1 yıl süren ve 1 milyon TL harcanan Şeyh Camii’ni ibadete açtı. Bakan Sayın İdris Güllüce açılışta yaptığı konuşmasında, “Türkiye elbette ecdat yadigarı olan tüm eserlere sahip çıkacak, geçmişten kalan bu tür değerlerimizi ihya edecek. Bu da onun bir parçası. Rize’ye hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’de eser kalmaz ki biz onu inşa ve ihya etmiş olmayalım” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI