Rize’ye 150 adet karyola bağışladı

Müdürlüğümüzün talebi üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihtiyaç fazlası olan 150 adet hasta karyolası yatağa bağımlı hastaların hizmetinde kullanılması için ilimize bağışlandı.

YÖREDEN HABER 9.06.2021 11:47:42 64 0
Rize’ye 150 adet karyola bağışladı

Müdürlüğümüzün talebi üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihtiyaç fazlası olan 150 adet hasta karyolası yatağa bağımlı hastaların hizmetinde kullanılması için ilimize bağışlandı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından bugüne kadar 2 bine kadar yatağa bağımlı hastaya manuel/otomatik karyola desteği sağlandı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, 'Sakatlık, hastalık veya yaşlılık nedeniyle yatağa bağımlı hastalarımızın hem iyileşme süreçlerine katkıda bulunmak hem de bulundukları fiziksel ev ortamında rahatlarını sağlamak amacıyla hastalarımıza imkânlar dâhilinde hasta karyolaları temin etmekteyiz.' dedi.

Tepe, bu çalışmayı evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet alan hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakımda ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için yaptıklarını belirtti.

Tepe 'Sağlık anlamında son derece zor durumda olan ve belki de bundan sonraki tüm yaşamlarını yatağa bağımlı olarak geçirmek zorunda kalacak bu insanlarımıza yardımcı olmak amacıyla SGK tarafından ödeme kapsamında olmayan, hastanelerin ihtiyaç fazlası karyolaları ile hayırseverlerden aldığımız desteklerle bu hizmeti sürdürmeye çalıştıklarını ifade ederek, yaptığımız bu çalışma hem hastalarımız hem de bakımlarını üstlenen hasta yakınları tarafından büyük ilgi görmektedir.” dedi.

İlimiz genelinde 2 bin yatağa bağımlı hastamıza karyola yardımı yapmamıza rağmen zaman zaman temin konusunda sıkıntılar yaşamaktayız diyerek, şöyle devam etti:

“Verilen karyolalar hasta iyileşince veya vefat edince geri alınıp, sırada bekleyen diğer yatağa bağımlı hastalarımıza verilmekte, böylece karyolaların sürekli hizmet vermesi sağlanmaktadır. Yatağa bağımlı hastalar az şeylere ihtiyaç duyarlar ama o az şeylere çok ihtiyaç duyarlar. Son derece zor durumda olan ve belki de bundan sonraki yaşamlarını yatağa bağımlı olarak geçirmek zorunda kalacak bu insanlarımıza yardımcı olmak, onları biraz da olsa rahat ettirebilmek toplum olarak hepimizin amacı olmalı bu nedenle; tüm hayırsever ve duyarlı insanlarımızdan bu anlamda destek bekliyoruz.”

Bugüne dek bizlere bu anlamda bağışta bulunan tüm hayırseverlerimize yürekten teşekkür eden Tepe; ‘‘150 hasta karyolasının ilimize kazandırılmasını sağlayan hemşehrilerimiz İstanbul İl Sağlık Müdürü sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı sayın Uzm.Dr. Hasan Basri Velioğlu’na destek ve yardımlarından dolayı halkımız adına sonsuz teşekkür ediyoruz.’’ diye konuştu.

Karyola bağış yapmak isteyenler ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımız Müdürlüğümüze ait 0(464) 210 00 90 -0(464) 212 20 24 -0(464) 212 20 27 numaralı telefonlardan iletişime geçebilirler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı