RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ COĞRAFİ İŞARETLER FUARINDA SERGİLENİYOR

RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ COĞRAFİ İŞARETLER FUARINDA SERGİLENİYOR

YÖREDEN HABER 20.09.2019 13:14:38 17 0
RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ COĞRAFİ İŞARETLER FUARINDA SERGİLENİYOR
Coğrafi işaret alan Rize Bezi (Feretiko), Çayeli Kurufasülyesi, Derepazarı Pidesi, Rize Simidi, Rize Baston Ekmek ve başvuruları yapılıp süreçleri devam eden, Anzer Balı, Rize Çayı, Rize Kavurması, Rize Pepeçurası ve Rize Muhlaması, Rize Laz Böreği Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde sergileniyor.
Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Rize Ticaret Borsası, Rize Ziraat Odası, Çaykur Genel Müdürlüğü, Derepazarı Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ardeşen Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Rize ürünleri de yerini aldı.
Zirvede Rize Ürünlerinin sergilendiği stantları, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan da ziyaret ederek incelemeledi.
Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de zirveye katılarak Rize’nin ürünlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtılması konusundaki çalışmalara destek verdi.
Vali Çeber “Coğrafi işaretlerin ilmiz de, ülkemiz de hatta Dünya da önemli bir yeri olduğunu belirterek şehrimizi en iyi şekilde tanıtabilmemiz için kültürel öğelerinin mutlaka tescillenip uluslar arası olarak kabul edilmesi gerekli” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı