RİZE’NİN TANITIMI İSTANBUL TÜYAP EMİTT FUARINDA BAŞLADI

RİZE’NİN TANITIMI İSTANBUL TÜYAP EMİTT FUARINDA BAŞLADI

YÖREDEN HABER 31.01.2019 15:32:49 36 0
RİZE’NİN TANITIMI İSTANBUL TÜYAP EMİTT FUARINDA BAŞLADI
Emitt organizasyonluğunda geçtiğimiz yıl Türkiye'den 81 ilin yanı sıra, 85 farklı ülkeden 1065 katılımcı, 54 bin kişiyi aşkın ziyaretçi ile gerçekleşen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nın bu yıl 23’üncüsü düzenlendi.
Rize'den, Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Turizm Acenteleri’nin katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında yapılan açılış töreni ardından tanıtıma başladı.
Emitt Fuarı açılış törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve fuara katılan illerin valileri ve belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
RİZE STANTINDA MİSAFİRLERE TURİZM ŞEHRİ RİZE ANLATILIYOR
Açılışının ardından fuar alanında bulunan stantlar ziyaretçiler tarafından gezilirken, Rize’yi temsilen oluşturulan stantta , Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Rize İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu gelen misafirleri birlikte karşılayarak çeşitli ikramlarda bulundular.
81 ayrı ilden Anadolu kültürlerinin yer aldığı Emitt Fuarında Rize Valiliği tarafından bir stant oluşturuldu. Oluşturulan stant da Rize'nin turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi anlatılıyor. Ayrıca Rize Belediyesi bünyesinde fuara katılan yöresel müzisyen Mehmet Güney eşliğinde ilimizin yöresel çalgısı Tulum ve yörenin horon oyunu dünyaya tanıtıyor. Ayrıca stantta Rize’nin turizm alanında aktif bir şehir olduğu, hazırlanan kitapçık, broşür ve stantta kurulan dev ekranda izletilen tanıtım filmi ile ziyaretçilere aktarılıyor.
Türkiye’nin önde gelen bütün seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, otellerinin, ayrıca belediyelerin, valiliklerin ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı Emitt fuarının geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre %25 büyüdüğü ve her geçen yıl daha da büyüyerek devam ettiği açıklanan veriler arasında yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI