Rize'nin tanıtımı için web sitesi hazırlanacak

Rize günleri münasebetiyle Tur Operatörleri tanıtım resepsiyonu verildi.

YÖREDEN HABER 5.04.2014 14:22:05 38 0
Rize
Rize’nin sürprizi bol coğrafyası her bölgede farklı zenginlikleri gözler önüne sererek şaşırtır gezginleri. Ülkemizde tescil edilmiş 1400 tarihi taş kemer köprüden yaklaşık 130 tanesine ev sahipliği yapması; aralarında Türkiye’nin en yüksek şelalesi Bulut (Tar deresi-250 metre) şelalesinin de bulunduğu 45 çağlayanı; Doğu sınırında Fındıklı, batı sınırında ise İkizdere ilçesine dizi dizi yayılan 225 yayla ve mezrası; il sınırlarında yaklaşık 250 tane buzul gölüyle birlikte Alaska, Kanada ve Patagonya ile birlikte dünyadaki ‘en fazla buzul gölü’ bulunan bölgelerden biri olması; şehrin kültür zenginliğini yansıtan sayısız konakları; ülkemizdeki 144 Önemli Bitki Alanından biri olması itibariyle flora zenginliği; Avrupa ve Türkiye’nin yürüyüş merkezi olmaya aday potansiyeli, 3000 metre üstündeki onlarca zirvesiyle outdoor aktivitelerine açılan bir kapı olması gibi vasıflarıyla eşsiz bir turizm çeşitliliğine sahiptir.

Bu anlamda Rize’nin var olan turizm potansiyelini rasyonel biçimde değerlendirmek; doğal-tarihsel-kültürel değerler anlamında farkındalık yaratmak; bölgenin gelişen turizm alternatiflerini tanıtım vitrinine taşımak, yeni tur destinasyonları oluşturmak adına Rize Valiliğimiz, ilimizin tüm turizm potansiyelini içeren ‘Köprüler Kenti Rize’, ‘Şelaleler Kenti Rize’,Buzul Göller Kenti Rize’, ‘Yaylalar Kenti Rize’, ‘Konaklar Kenti Rize’, ‘Macera Kenti Rize’, ‘Anadolu’nun Çiçek Bahçesi Rize’ ve ‘Rize Turizm Keşif Rehberi’ serisiyle yeni bir tanıtım süreci başlattı. Turizm ve Yürüyüş Rotaları konusunda uzman Ersin Demirel tarafından yaklaşık 15 aylık bir süreçte oluşturulan tanıtım yayınlarının web sitesi kısa zamanda işlerlik kazanacak. Doğa ve tarihi birikimleriyle ön plana çıkan Rize’nin sürdürülebilirlik hedefi taşıyan bir turizm politikası stratejisine, söz konusu yayınların önemli bir katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Rehber kitapların tanıtımını içeren Ankara AKM’de gerçekleştirilen resepsiyonumuz yoğun ilgi gördü.

Ankara’nın önde gelen tur operatörleri, turizm profesyonellerinin katılımı ile bir buluşma gerçekleştirildi. Rize'nin bu başarılı organizasyon ile tanıtımının önümüzdeki günlerde şehre gelecek turist sayısına da yansıyacağı beklenmektedir.
Resepsiyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Çakır, Rize’nin doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması açısından bu gibi etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Çakır, tanıtım, ikili işbirlikleri ve tecrübe paylaşımı bu gibi etkinliklerde oldukça önemli. Şimdiye kadar yapılan ziyaretlerden büyük kazanımlar elde ettik. Kısa sürede bu tür programların Rize’mize çok olumlu yansımaları olacak. Bölgemize yönelik tanıtım etkinliklerimiz devam edecek dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı