Rize'nin talip olduğu ismi istediler

Ordu ve Giresun'daki yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşu, Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı, Ordu ve Giresun illerinin ortak hayali Ordu-Giresun Havalimanı'na 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin ver

YÖREDEN HABER 20.08.2014 16:02:32 128 0
Rize
Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaalanı yapılması konusunun ilk olarak 1992 yılında ortaya çıktığını söyledi. Söz konusu süre zarfında onlarca başbakan ve bakanın görev yaptığını belirten Şahin, buna rağmen geçen süreçte havaalanı projesinin bir türlü hayata geçirilemediğini ifade etti.


Geçen yılların ardından Ordu-Giresun Havalimanı'nın 22 Temmuz 2011'de temelinin atıldığını ve iki ilin ortak hayalinin de böylelikle gerçekleşmiş olduğunu anlatan Şahin, ardından isim tartışmalarının da beraberinde geldiğini anımsattı.


Ordu ve Giresun'daki birçok oda, borsa ve muhtar derneklerinin başkanlarınca havalimanının isminin Recep Tayyip Erdoğan olması yönünde karar aldıklarını hatırlatan Şahin, 'Daha önce olduğu gibi yine bu karar ve önerimizin arkasındayız' dedi.


Önerilerine bazı kesimlerden tepki geldiğini belirten Şahin, 'Havalimanı yapılmadan önce özellikle yerel basında 'Havalimanınızı yapmayana oy vermeyin' şeklinde haberler yapıldı. Bu en az 2-3 yıl bu şekilde gündeme getirildi. Gazetelerin bu kampanyası kamuoyundan da ciddi destek gördü. Şimdi ben sormak istiyorum biz o dönemde 'havalimanınızı yapmayana oy vermeyin' diyebiliyorsak devamında da havalimanımızı yapan sayın Başbakanımızın isminin verilmesinde niye bir sakınca olsun? Buna anlam veremiyoruz' diye konuştu.

'BU BİR VEFA ÖRNEĞİDİR'

Ordu ve Giresun'daki yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek projenin isminin 'Recep Tayyip Erdoğan' olması yönünde ortak bir fikir ortaya attığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

'İsim önerisi kararı sadece OTSO'nun değildir. Bu karar aynı zamanda Giresun ve Ordu'daki bazı borsa, oda ve muhtarlar derneği başkanları tarafından da kabul görmüştür. Biz halen bu kararımızın arkasındayız. Daha önce yaptığımız bu önerimizi savunuyor ve destekliyoruz. Dün 'havalimanımızı yapmayana oy vermeyin' diyebiliyorduk bugün de 'havalimanımızı yapan kişinin adını bu projeye verelim' istiyoruz. Bu bir vefa örneğidir. Yapmayana oy vermeyin cesaretini gösteriyorsak yapanın isminin verilmesi niye sıkıntı olsun? Aynı cesareti şimdi de göstermeliyiz.'




'Başta ben olmak üzere halen sözümün arkasındayım' diyen Şahin, 'Sayın Başbakanımız bizim havalimanımızı yapmışsa ve hayallerimizi gerçekleştirmişse adının verilmesine hak kazanmıştır. Ordu ve Giresunlular vefa borcu olarak havalimanına onun adını vermeliyiz. Kaldı ki bu yatırım bölgeye yapılan en önemli ve en büyük yatırımdır. Bu nedenle sonuna kadar isminin verilmesini hak ediyor' ifadesini kullandı.


'İSİM ÖNERİSİNİ İLK BİZ GÜNDEME GETİRDİK'


Öte yandan başka havalimanı projelerine Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesinin gündemde olduğunu hatırlatan Şahin şunları kaydetti:

'Biz daha önce, ilk defa bu ismi gündeme getirmiştik. O nedenle 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımızın Ordu-Giresun Havalimanı'na isminin verilmesi taraftarıyız. Sivil toplum kuruluşları adına bu önerimizi bir kez daha yineliyoruz. Ben bir Ordulu olarak bize kaç yıllık hayalimiz olan havalimanımızı kavuşturan sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın adının bu projeye verilmesinden yanayım. Bunu da destekliyorum. Öneriyi sunarken kimseden bir beklentimiz yok. Sadece odam ve ülkem adına istikrar bekliyorum. Benim bir siyasi beklentim de yok. Ben sayın Başbakanımızın hakkı olduğu için bunu istiyor ve destekliyorum. Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım. Sayın Başbakanımız bunu sonuna kadar hak ediyor. Keşke uygun görüp bunu kabul etse. İnşallah kendisi de bu önerimizi kabul eder.

Kaynak;HaberGiresun




















 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI