Rize!nin Kurtuluşunda İstanbul'da da anma etkinliği yapılacak

İstanbul’da Yaşayan Rizeliler RİDEF’in Düzenlediği Fetihten Kurtuluşa Şehit ve Gazileri Anma Etkinliğinde Buluşuyor

YÖREDEN HABER 25.02.2017 18:03:12 10 0
Rize!nin Kurtuluşunda İstanbul

Fatih Sultan KAR / İST.

İstanbul’da yaşayan Rizeliler, Rize ilinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünde RİDEF’in

Düzenleyeceği etkinlikle bir araya geliyorlar.

Oldukça zengin bir içerik

'Fetihten Kurtuluşa Şehit ve Gazileri Anma' adı altında düzenlenecek program oldukça zengin bir içerikle hazırlandı. 2 Mart 2017 tarihinde Saat 19.00 da Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak olan etkinlik Şiir, İlahi Dinletisi, Kurtuluşu Anlatan ve özel olarak hazırlanan Sinevizyon Gösterisi, Söyleşi, Tiyatro ve konuşmalardan oluşuyor.

Tarihe yolculuk

Üsküdar Anadolu İmam hatip Lisesi Kuran'ı Kerim Öğretmeni Ramazan Demirkan’ın okuyacağı Kuran'ı Kerim Tilaveti’yle başlayacak olan etkinlikte alanında tanınmış bir uzman olan hemşerimiz Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Hut Fetih’ten Kurtuluşa Tarihe Yolculuk başlıklı konuşmasıyla katılımcıları tarihi bir yolculuğa çıkaracak.

1915’den 15 Temmuz 2016’ya

Son sinema filmi “Sevdan Gözümde kaldı” ile büyük beğeni toplayan Türk Sinema ve Tiyatrosunun ünlü ismi Ahmet Yenilmez etkinliğe “1915’den 15 Temmuz’a” isimli Şiir Dinletisi ve Tiyatro oyunu ile renk katacak. Ayrıca etkinliğin yapıldığı salonun girişinde Rize’mizin yetiştiği ünlü fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in Fotoğraf Sergisi yer alacak.

Albayrak: Bir olalım, bir arada olalım

Etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak bu ülkenin huzuru ve geleceği için mücadele ederken şehit düşen ve gazi olanları hiçbir zaman unutmadıklarını hatırlatarak; “Birliğe ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Buna vurgu yapmak gayesiyle etkinliğimizin adını “Fetihten Kurtuluşa Şehit ve Gazileri Anma” olarak belirledik. Ve etkinliğin içeriğini buna göre hazırladık. İstanbul’da yaşayan Rizeli hemşerilerimizi her zaman olduğu gibi bu maneviyatı yüksek gecemizde de yanımızda görmekten bir arada olmaktan mutluluk duyacağız” dedi.  


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI