Rize’nin Kültür ve Turizmi Değerlendirdi

Rize’nin Kültür ve Turizmi Değerlendirdi

YÖREDEN HABER 8.02.2020 11:23:05 27 0
Rize’nin Kültür ve Turizmi Değerlendirdi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, temaslarının ardından programı dâhilinde Rize’nin kültür, sanat ve turizm faaliyetlerini görüşmek üzere kısa bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya Vali Kemal Çeber’ in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, Ak Parti İl Başkanı İshak Alim ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Rize Valiliğinde gerçekleştirilen kentin kültür ve turizm çalışmalarının ele alındığı toplantının ardından basın mensuplarına bazı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de her yerde bakan yardımcılarının çalışma yürüttüklerini, memleketi Rize'ye kendisinin geldiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, 'Rize'nin kültür, sanat ve turizmine yönelik tanıtıcı faaliyetlerini geliştirecek çalışma ve programlar hakkında görüşmeler gerçekleştirdik. Altyapısı, üstyapısı ile Rize ciddi bir noktaya geldi.” ifadelerini kullandı.

Turizm faaliyetlerinde yaratıcı yaklaşımların önemine vurgulayan Bakan Yardımcısı Demircan, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretli çalışmaları ile bu noktaya gelen Rize'yi daha ileriye götürmek, yeni hedeflerin peşinden koşmak da bizim görevimiz. Doğa turizmi, kültürel varlıklarımız, gastronomimiz daha yaratıcı yaklaşımlarla ülkemizdeki vatandaşların ilgisine sunulmalıdır. Dünyadaki turizm potansiyelini buraya çekmeye yönelik neler yapabiliriz? Bunları değerlendiriyoruz.' dedi.

Rize için daha önce planlanan bazı hedeflerin de olduğuna dikkat çeken Demircan, 'Hedefimiz belli. Rize'yi daha yukarı taşımak ve daha çok Türkiye'nin gündemine getirmek. Rizelinin refahına katkıda bulunmak.' ifadelerini kullandı.

Rize'nin doğal güzelliklerine işaret eden Demircan, şöyle devam etti:

'Coğrafya kaderimizdir. İklimimiz karakterimizdir. Çevremizi koruyarak güzelleştirmeliyiz. Rize'mizi seven hayran olan büyük bir kitle var. Turistler Rize'nin doğal güzelliklerine hayranlar. Eğer onları hoyratça tüketirsek geleceğimizi karartmış oluruz. Bu bilincin kökleşerek gelişmesi lazım. Çirkinliklere müsaade etmeden, geleceğimizi nasıl inşa ederiz? Bu bizim gündemlerimizden biri. Bu konu şehrimizin yöneticileri ve hükümetimizin gündeminde her zaman var.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan ile Vali Kemal Çeber daha sonra Rize İl Halk Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphanedeki gençlerle yakından ilgilendiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI