Rizeli sporcunun büyük başarısı

Vali Yazıcı, sporcuların başarılarının devam etmesi temennisinde bulunarak bu başarının topluma örnek olduğunu söyledi.

YÖREDEN HABER 2.03.2016 19:27:58 53 0
Rizeli sporcunun büyük başarısı
16-18 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya Alanya'da düzenlenen 2. Bölge Yüzme Şampiyonası'nda, birinci ve ikincilik madalyasıyla kürsüye çıkan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yusuf Usta, başarısını Vali Ersin Yazıcı ile paylaştı.

Ziyarette bölge birincisi ve ikincisi olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Yusuf Usta Vali Ersin Yazıcı'ya madalyasını getirdi.

Valilik Makamında gerçekleşen kabule özel sporcu Yusuf Usta'nın babası Resul Usta, annesi Mukaddes Usta ile yüzme antrenörü İrfan Öztürk katılırken, Vali Yazıcı başarılı özel sporcu ile bir süre sohbet etti.

ÖZEL SPORCULAR 2. BÖLGE ŞAMPİYONASI ALANYA’DA YAPILDI

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yerini alan, 16 - 18 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleşen '2. Bölge ((Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz ) Yüzme Şampiyonası' hakkında Vali Yazıcı'ya bilgi veren yüzme antrenörü İrfan Öztürk,'Otizm, down sendromu ve mental engelli sporcuların katıldığı şampiyonada 50, 100, 200, 400, 800 ve bin 500 metre serbest, 50, 100 ve 200 metre sırtüstü, kelebek, kurbağalama yarışları yapıldı. Özel sporcumuz Yusuf Usta, 100 metre serbest kategorisinde bölge birincisi, 50 metre serbest kategorisinde ise bölge ikincisi oldu. 18-20 Nisan 2016 tarihleri arasında Ordu'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonasına katılacağız 'dedi.

HAYATIN AYRILMAZ BİR PARÇASI HALİNE GELDİ
Vali Yazıcı, sporcuların başarılarının devam etmesi temennisinde bulunarak bu başarının topluma örnek olduğunu söyledi.
Özel sporcularla gurur duyduklarını, daha iyi yerlerde görmek istediklerini vurgulayan Vali Yazıcı, 'Bu özel evladımızın başarı elde etmesi bizleri çok mutlu etti. Hele ki bu başarıyı, bölgesel ve hatta ulusal alanda sağlamaları ayrı bir mutluluk vericidir. Bizler de bu uğurda Valilik olarak elimizden geleni yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Son yıllarda özel sporcularımıza yönelik birçok projenin hayata geçirilmesi ile sporcularımızın hayatın artık ayrılmaz bir parçası haline geldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum 'dedi.

Ziyaretin sonunda aldığı madalyaları Vali Yazıcı'ya gösteren sporcu Yusuf Usta da, yüzmeyi çok sevdiğini, bu dalda başarılı olmak için elinden ne geliyorsa yaptığını belirtti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI