RİZELİ ÖĞRENCİ 15 TEMMUZ RUHU RESİM YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

RİZELİ ÖĞRENCİ 15 TEMMUZ RUHU RESİM YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

YÖREDEN HABER 11.07.2019 18:51:56 418 0
RİZELİ ÖĞRENCİ 15 TEMMUZ RUHU RESİM YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Antalya İli Kepez Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen, 15 Temmuz Ruhu Resim –Heykel Yarışmasının 1.Grup Ortaokul öğrencileri resim yarışmasının birincisi, Rize Şevket Yardımcı Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Ali Paşa ÖZTÜRK (13) oldu.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşanan olayların yansımaları konulu yarışmaya, Rize’den katılan Devrim ve Gülay çiftinin çocukları Ali Paşa Öztürk’ün yarışmada birinci olması okulunda ve Rize kamuoyunda sevinçle karşılandı. Daha önce Rize’de gerek okullara arası, gerekse çeşitli STK’ların düzenlemiş olduğu yarışmalarda bir çok derecede ödüller kazanan öğrenci ressam Ali Paşa Öztürk en sonra Rize’de Yeşilay tarafından düzenlen zararlı alışkanlıklardan uzak durma konulu resim yarışmasında birincilik ödülünü kazanmıştı.

15 Temmuz Ruhu Resim-Heykel Yarışması jüri üyeleri, Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliği ile ulusal düzeyde düzenlenen ’15 Temmuz Ruhu Resim –Heykel Yarışması’nda dört grupta katılan, Ortaokul, Lise, Üniversite ve öğrenci olmayan vatandaşlarının katıldığı yarışmada dereceye giren isimler belli oldu. Yurt genelinden 181 kişinin başvura da bulunduğu yarışmada, 29 eser ödül almaya, 40 eser de sergilenmeye layık görüldü. 15 Temmuz Ruhu Resim –Heykel Yarışması’nın Ödül Töreni 15 Temmuz Pazartesi jüri üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek. Aynı gün yarışmaya katılan eserler Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI