RİZELİ GENÇ YAZARIN İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Ankara Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi, Abdurrahman Aksu’nun 2011 yılında, baba Reis olarak tanın Rize Eski Belediye Başkanlarından merhum Ekrem Orhon isimli Tiyatro eserinden sonra, şimdi de Neyzen kitaptan çıkan 64 sayfalık

YÖREDEN HABER 5.10.2016 14:05:43 18 0
RİZELİ GENÇ YAZARIN İKİNCİ KİTABI ÇIKTI
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
Rizeli Edebiyatçı ve aynı zamanda tiyatrocu olan genç yazar Abdurrahman Aksu, “2009 yılında tiyatro ile tanıştım. Keşanlı Ali Destanı ve İpsiz Recep oyunlarında oynadım.

2011 yılında ise, Baba Reis (Ekrem Orhon) isimli tiyatro oyunu olarak eserleştirdim.  2012 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bölümünü kazandım. Ankara’daki öğrenim yıllarımda Mihrap isimli kitabımı yazmaya başladım. 

Dört yıllık bir çalışmamın sonucunda bu eserim Neyzen yayınları tarafından yayınlanmış oldu. Mihrap adlı eserimde, bir arayıştan yola çıkıyorum. Mihrap her şeyden önce uzun bir yolculuğun adıdır.

Aşkın, et ve kemikten, ruh ve ilahi mistisizme varışının konu edildiği bu eserimde, kıymetli okuyucularıma sevginin her tonunu yaşatmaktır. Gençliğimin her evresinde senin düşlerinin var olacağını, olgunlaşmak dedikleri meselenin kat sayısının senden gelenlerin belirleyeceğini, ne vakit hangi nefesi nerede ciğerimden uğurlayacağımı tayın edecek bir gençlik öyküsünü kaleme almış oldum. ”dedi.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI