Rizeli Dolmuş Şoförü: Boş gezmekten iyidir dedi, Tarlada çalışmaya başladı

Rize ve İlçelerinde Valilikçe, Koronavirüs (Kovid-19)salgını nedeniyle alınan karar doğrultusunda kısıtlama getirilen dolmuş seferleri sürücüleri alternatif işlere yöneltti.

YÖREDEN HABER 26.04.2020 17:57:36 871 1
Rizeli Dolmuş Şoförü: Boş gezmekten iyidir dedi, Tarlada çalışmaya başladı

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize ve İlçelerinde Valilikçe, Koronavirüs (Kovid-19)salgını nedeniyle alınan karar doğrultusunda kısıtlama getirilen dolmuş seferleri sürücüleri alternatif işlere yöneltti.

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik olarak toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları gereği seferleri durdurulan dolmuşların sürücüleri ve sahipleri kendilerine yeni iş alanı buldu.

Rize’nin Pazar İlçesi Kocaköprü Mahallesinde ikamet eden Ali Bozkurt(42) ,“ yaklaşık 1,5 aydır seferlerimiz durduruldu. Mağdur olduk. Tabi yapacak bir şey yok ama bizde boş boş durup günlerimizi geçirmeyi de uygun görmedik” dedi.

Seferler durdurulduktan sonra yeni bir iş sahası aradığını ve bunu da havaların güzel olmasını fırsat görerek, kendisine ait Tarla ve bahçede eşiyle birlikte çalışmaya başladığını ifade eden Ali Bozkurt (42), Ben dolmuş şoförüyüm. Koronavirüs salgını nedeniyle seferlerimiz durduruldu. Çalışmıyoruz. Devlette bize şu ana kadar herhangi bir yardım vermedi. Bende Kocaköprü Mahallemdeki arazilerime gelerek çalışmaya başladım. Fasulye, domates, salata, lahana ve buna benzer sebzeler ektim. Boş geçen günlerimizi fırsata dönüştürmek yanından, koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağını bahçede doğal ortamda temiz havada geçirmeye çalışıyorum” söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Amerikali
27.04.2020 01:21:12
Sosete oldunuz taksi tamamda maksi neoluyor bozkurt biz hergun bshçedeyiz ksrilarin işine goz diktin git odun kir taşi ne ucuza kaçiyordun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI