RİZE'Lİ BURSA VALİSİ OLDU

KÜRTÇE VAN HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ.

YÖREDEN HABER 4.08.2013 17:49:49 17 0
RİZE


 Yaklaşık 4,5 yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Van Valiliği`ne atanan Münir Karaloğlu, son valiler kararnamesiyle Bursa Valisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan son Valiler Kararnamesiyle Bursa`ya atanan Van Valisi Münir Karaloğlu, Twitter sayfasından yayınladığı Kürtçe 'Xwede ji te razi be' mesajıyla, Van halkına teşekkür etti.

Karaloğlu`nun Bursa`ya atandığını öğrenen Twitter takipçileri de, Kürtçe mesaja duygulu ve başarı dilekleri dolu mesajlarla karşılık verdi.



Karaloğlu yayınladığı Twitter mesajında, 'İnaniyorum ki Van Umranı`nda hep birlikte hoş bir sada bıraktık. Allah hepinizden razi olsun. Xwede ji te razi be. Van bana çok şey öğretti. Kendimi aynı zamanda Vanlı hissediyorum. Bursa`da bir hemşehriniz olduğunu unutmayın. Hepimiz insanız. Kusurlarımız olabilir. Belki kalp kırmışımdır. Bilmeden kırdığım herkesten helallik diliyorum. Kaidedir, her doğan ölür. Her yeni eskir. Van`daki görev süremi tamamladım' dedi.

Bunun üzerine, Vali Karaloğlu`nun takipçileri arasında bulunan, çeşitli meslak gruplarından insanlar veda mesajına duygusal karşılıklar verdi. Takipçiler, 'Kolay değil bu topraklarda devletin asık suratından mahçup halka şefkat elini uzatmak. Başardınız.' 'Valinin gidişi Vanlılara üçüncü deprem etkisi yarattı', 'Güle güle balıkların, kuşların, böceklerin, çiçeklerin valisi, yolunuz açık olsun', 'Efsane Vali, yolun açık olsun', 'Vanlılardan daha çok Vanlı oldunuz. Teşekkürler ve başarılar', 'Vefalı Van halkı sizi minnetle anacaktır' şeklinde mesajlar yazdı.

1 Haziran 2013 tarihinde Vangölü`nde Değişken Ağırlıklı Paletsiz dalda 61 metre dalarak dünya rekoru kıran Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen de, Bursa`ya atanan Vali Karaloğlu için twitterden mesaj yayınladı.

Ercümen mesajında, 'Van`a çok büyük katkıları oldu. Sizlerin sayesinde kendimi Vanlı hissediyorum. Herşey için sonsuz teşekkür ediyorum. Van`da bir rekora imza attı. Bu muhteşem coğrafyayı sizlerin sayesinde tanıdım' ifadelerini kullanarak, yeni görevinde başarılar diledi.

Karaloğlu`nun memleketi Rize`den de mesaj yayınlayan takipçileri, 'Van`da değildik. Rize`den takip ettik ve gördük ki en zor zamanlarda halkla iç içeydin. Yolun açık olsun, efsane vali' mesajları gönderdi. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI