Rize'den günde kaç yolcu uçuyor!

İşte Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün kesin yolcu sayıları.

YÖREDEN HABER 3.09.2013 21:15:15 25 1
Rize




Rize’den hergün 12 adet uçak dolusu yolcu Trabzon’a gidiyor

Rize’ye havaalanı yapılması konusunda bazı kesimlerden olumsuz tepkiler gelse de istatistiki bilgiler ve gerçek değerler Rize’nin ülkedeki birçok havaalanını yolcu sayısında geride bırakacağını gösterdi. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün kesin yolcu sayıları ile THY Genel Müdürü Temel Kotil’in açıklamaları göz önüne alındığında Rize’den her gün 2.100’den fazla kişinin uçakla yolculuk yaptığı ve bunun günlük 10’dan fazla uçağa tekabül ettiği belirlendi.

Konu hakkında Eğitimci Yazar, Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Üyesi Mehmet Emin Toprak yaptığı değerlendirmede “Havaalanı meselesinde Sayın Başbakanımızı hem vakit geçirmeden, hem de sağlıklı bilgilendirmek çok önemlidir. Tabii ki Sayın Hasan Karal, Başbakanımıza kapsamlı bir rapor sunacak. Fakat, o raporda öyle bir belge yer alacak ki, işi bitiren de o olacak. O da, Devlet Hava Meydanları’nın kesin yolcularıdır. Bende o belgeyi nazarlarınıza sunmak istiyorum. Zaten Başbakanımız ikna olduktan sonra işin formaliteleri kalıyor ve yapım süreci başlamış oluyor. “ dedi.

Toprak, THY Genel Müdürü Temel Kotil’in açıklamaları ile Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün kesin yolcu sayılarını baz alarak yaptığı değerlendirme sonucunda sözlerini şöyle sürdürdü: Sayın Vekilimiz Hasan Karal’ın bu tür konularda ve ilimizde yapılan hizmetlerde ne kadar ilgili olduğunu hepimiz biliriz. Sayın Vekilimize şunu söylemek isterim ki, bu mesele zor gibi gözükse de çok kolay olacağı kanaatindeyim. Yeter ki aşağıdaki rakamlar Sayın Başbakanımıza ulaşsın. İşte Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün kesin yolcu sayıları.

1.20130902191127.jpg

Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi 2013 yılı Temmuz sonuna kadar Trabzon’a inen iç ve dış hat yolcu sayısı “1.472.676” dır. Temmuz sonuna kadar 7 ay, 210 gün yaptığına göre “1.472.676” yı, 210’a bölersek “7.012” yapıyor. Yani her gün Trabzon’a inen yolcu sayısı “7.012”dir.
Şimdi gelelim Rize’ye düşen yolcu sayısına; THY Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’in söylediğine göre Trabzon’a inen yolcuların %35’i Rize ve bölgesindendir. Ben beşini de atıyorum %30 kabul ediyorum.

Trabzon’a her gün inen yolcu sayısı “7.012” olduğuna göre, bunun %30’u “2103” eder. Yani, Trabzon hava limanını kullanan Rize yolcuları her gün “2103” kişidir.

Bu kaç uçak eder sorusunun cevabı çok basit, 200 kişilik uçaklarla full 10-11 uçak eder.

Bu %35 oranını veren her hangi bir kişi değil THY Genel Müdürüdür. Bu rakamları o bilmeyecekte kim bilecek!

Sayın vekilim, bu rakamlar sayın Başbakanımıza iletildiği takdirde daha bir engel kalır mı?

Başbakanımız evet dedikten sonra işin teknik boyutları kalıyor, onu da teknik adamlar düşünsünler…

Yalnız yer konusunda kanaatimi söylemek istiyorum. Hava alanları nüfus yoğunluğunun olduğu yerlerde olacağına göre Rize – Artvin bölgesinin nüfus yoğunlu Rize civarındadır. Gündoğdu – Çayeli arasında yapılırsa gerçeğe daha yakın olur.

Sayın vekilimize bu önemli görevde başarılar dilerken, yukarıdaki tablonun Başbakana sunulması halinde, belki de ikinci sayfayı açmadan “ TAMAM” diyecektir! Her işin hayırlısı.olay53


Anahtar Kelimeler:
deniz canca
21.03.2014 21:33:50
neden gündoğdu çayeli arası.pazar ardeşen arası olsun ki artvinede yakın olsun

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı