Rize'de yollar kapandı.

Bölgede kar nedeniyle 375 köy yolu ulaşıma kapalı,

YÖREDEN HABER 10.12.2013 14:00:00 15 0
Rize


Doğu Karadeniz'de etkili soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla 375 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Artvin'de kar yağışı nedeniyle Hopa-Borçka Karayolu’ndaki 690 rakımlı Cankurtaran mevkisinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ekipleri, Borçka ve Hopa çıkışında sürücüleri uyararak zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Önceki sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak sürdüren kar yağışı sebebiyle TIR ve çekicilerin gelişlerine izin verilmezken küçük araçlar kar lastiği ve zincirli olması halinde karayolunu kullanabiliyor.

Karayolları ekiplerinin müdahalesiyle açık tutulan yolda sürücüler, zor anlar yaşıyor. Yetkililer vatandaşları, mecbur kalınmadığı sürece özel otomobilleriyle yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Şavşat-Sahara Karayolu da yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla ulaşıma kapandı. Kar yağışının yoğun yaşandığı Artvin'de, merkezde 11, Ardanuç'ta 29, Arhavi'de 25, Borçka'da 31, Hopa 16, Murgul 10, Yusufeli 4, Şavşat'ta 36 olmak üzere 162 köy ile ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi’ne bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

RİZE’DE 11 KÖY YOLU KAPALI

Rize İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre, Merkez İlçe’de 23, Ardeşen'de 7, Çamlıhemşin'de 15, Çayeli'nde 11, Fındıklı'da 13, Güneysu'da 5, Hemşin'de 6, İkizdere'de 8 ve Pazar'da 23 olmak üzere 111 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 37 personelden oluşan karla mücadele ekibi, çalışmalara aralıksız devam ediyor.

İl genelinde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.

GÜMÜŞHANE’DE 82 KÖY YOLU KAPALI

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Merkez İlçe’de 20, Şiran'da 6, Köse'de 10, Torul'da 10, Kürtün'de 21 ve Kelkit'te 15 olmak üzere 82 köy yolunun yoğun kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapandığını belirtti.

Köy yollarında sabah saatlerinden itibaren ekiplerin çalışma başlattıklarını ifade eden Akdoğan, yol açmada önceliğin taşımalı eğitim yapan köylerin yolları olacağını kaydetti.

TRABZON’DA 20 KÖY YOLU KAPALI

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı sebebiyle il genelinde 20 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Şalpazarı'nda 4, Tonya'da 2 ve Çaykara'da 3 olmak üzere 9 köy yolunda sabah saatlerinden itibaren ekiplerin çalışma başlattığını ifade eden yetkililer, 11 köy yolunda ise yayla niteliğinde yerleşim yeri olması ve kimsenin yaşamaması nedeniyle çalışma yapmadıklarını kaydetti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI