Rize'de yemin töreni yapıldı

Rize İl Jandarma Komutanlığında eğitimlerini sürdüren 365. kısa dönem erlerin yemin töreni, Recep Tayyip Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

YÖREDEN HABER 2.12.2016 17:09:18 28 0
Rize
Rize İl Jandarma Komutanlığında eğitimlerini sürdüren 365. kısa dönem erlerin yemin töreni Recep Tayyip Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’un yanı sıra yemin törenine katılan kısa dönem erlerin yakınları katıldı.

Törende, 365. kısa dönem erler adına Jandarma Er Hakan Kezer bir konuşma yaptı. Jandarma Er Muhammet Reşit Eryılmaz da bir şiir okudu. Ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Coşkun yaptığı konuşmada; Rize İl Jandarma Komutanlığında eğitimlerini sürdüren kısa dönem erlerin ailelerine teşekkür ederek, “Canımızdan daha çok sevdiğimiz, türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyütüp, her Türk genci gibi oğlunu bir bayram havası içerisinde askere uğurlayıp ve şimdi de onların kutsal and içme töreninde yanlarında bulunarak, onlara büyük bir güç ve moral kaynağı olmaktasınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kahraman Mehmetçiğe ’de seslenen İl Jandarma Komutanı Coşkun; “Sizler bugün, burada, Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının teminatı olarak, Devletimizin bağımsızlık timsali olan Bayrağımızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz üzerine yemin ettiniz. Yeminin her kelimesi, üstün vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, inancın, emirlere itaatin tartışılmaz simgesidir. Ettiğiniz yemin ile Vatan, Millet ve Cumhuriyete sadakatle bağlı kalacağınızı, kahraman Jandarmamızın gelenek ve kurallarını kararlılıkla savunup, uygulayacağınızı tek bir ağızdan haykırdınız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, birliğe ilk katılan Er Cengiz Yılmaz’a Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan Yılmaz ve dönem eğitim birincisi Er Uğurcan Efe’ye de Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından hediyeler verildi. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı