Rize'de tatbikat!

Mevsimsel heyelan ve çökmelere anında müdahale ekibi kuruldu!

YÖREDEN HABER 10.09.2013 15:25:25 16 0
Rize



RİZE’DE GECE AFET TATBİKATI YAPILDI

    İlimizde yağışların yoğun olduğu Eylül Döneminde İlimizde bulunan afet ekiplerinin hazırlıklarını incelemek üzere 09.09.2013 tarihinde afet tatbikatı yapılmıştır. Tatbikat gereğince saat 20.30 civarında Hemşin Kantarlı Bölgesinden afet ihbarı gelmiş olup, ihbar gereğince 3 kişinin kayıp olduğu bildirilmiştir. İhbar doğrultusunda İlimiz kriz masası yaklaşık 30 dakika içinde katılımcılarla toplanmıştır. Kriz masasında yapılan görüşmeler doğrultusunda en kısa sürede 5 kişinin hemen yola çıkması sağlanmış 20 kişi ise yola çıkmaya hazır hale getirilmiştir. Ayrıca Jandarma Arama Timi’nden de 3 tim (30 kişi) hazırlanmıştır. Kriz masasında yer alan ilgili kurumlarımızdan İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Karayolları Şube Müdürlüğünce 15 iş makinası, 15 kamyon hazır hale getirilmiştir. Ayrıca bu süreçte eşgüdümlü olarak İtfaiyemizle de bağlantıya geçilerek gerekli ekipler hazırlanmış, ilk aşamada İl Özel İdaresine bağlı Hemşin, Pazar ve Ardeşen ekiplerinin yola çıkması sağlanmıştır. 
    Tatbikat sonunda ekiplerin en kısa sürede hazır hale gelmek için gerekli refleksi gösterdiği görülmüş ve süreç içerisinde yaşanan sıkıntılar tespit edilerek bilgi alışverişinde bulunmuştur. 

    Sayın Valimiz Nurullah ÇAKIR; Kriz Masası Koordinatörü Vali Yardımcısı Şefik AYGÖL ve kriz masasında yer alan idarecilere teşekkürlerini iletmiş ve yaşanabilecek afetlerde her zaman öncelikli çalışmalarda bulunmamız gerektiğini belirtmiştir. Ekiplerin her daim hazır halde olup, eşgüdümün sağlanması ve bilgi akışının en üst seviyede olması gerektiğini ayrıca kamu gücünün yanında sivil toplum kuruluşlarının da daha etkin faydalanması gerektiğini ve afet anında da bugün gösterilen refleksin gösterilmesi gerektiğini ifade etmiştir.  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı