Rize'de Şehit aileleri ve Gaziler unutulmadı

Vali Ersin Yazıcı ve eşleri Hanife Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Şehit aileleri ve Gazilerimiz onuruna yemek verdiler.

YÖREDEN HABER 18.03.2016 18:01:18 21 0
Rize
Düzenlenen yemeğe Vali Ersin Yazıcı ve eşleri Hanife Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, Emre Nebioğlu, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Kemal Aksu ile diğer kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Ersin Yazıcı ve Hanife Yazıcı yemekte şehit aileleri ve gazilerle tek tek selamlaşarak sohbet etti. Sıcak bir ortamda geçen yemekte protokol üyeleri de şehit aileleriyle ve gazilerle aynı masayı paylaşarak birlikte yemek yedi.

MEMNUNİYET VE GURUR DUYDUK

Düzenlenen yemekte davetlilere hitaben bir konuşma yapan Vali Yazıcı, 'Varlığınızla kıymetlenen bu anlamlı günde, hepinizi en kalbi hislerle selamlıyor, saygılar sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şehitlerimizin bize yadigârı olan çok değerli şehit aileleri hepinize şehitlerimiz adına verdiğimiz yemeğe katıldığınız için teşekkür ederiz. Millî değerlerimizin korunması uğrunda seve seve hayatını feda eden kahraman şehitlerimizin yakınlarıyla böyle bir araya gelmekten memnuniyet ve gurur duyduk 'dedi.

MİLLET İÇİN CANINI FEDA EDEBİLİR

Şehitliğin en yüce makam olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, 'Ailelerine gurur, Türk Milletine hayat veren yüce şehitlerimiz, yurdun dört bir yanındaki hatıralarıyla şanlı tarihimizin sayfalarına vatanseverliğin en güzide örneklerini yazdırdılar. Onların uğrunda can verdiği bu topraklar, akıttığı kanla vatan olmuştur. Hiçbir feragat, hiçbir vazgeçiş can kadar kıymetli olamaz. Ancak, vatan, millet, iman; can kadar, canan kadar sevilirse, İnsan kendinden vazgeçebilir. Millet için canını feda edebilir. Biz bir aileyiz. Rize Valiliği her zaman yanınızdadır. Rize Valisi her zaman yanınızdadır, hizmetkârınızdır. Bu büyük millet her zaman yanınızdadır, size minnettardır. Tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tekrar katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum 'diye seslendi.

Program İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak'ın yaptığı yemek duasıyla sona erdi. 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI