Rize'de Sanat günleri başlıyor

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi’nin hazırladığı, “ANADOLU’DA KLASİK SANATLAR” adı ile “81 İlde 81 Sergi 81 Seminer” Projesi'nin ikincisi, 14-20 NİSAN 2014 tarihinde Rize’de yapılacak.

YÖREDEN HABER 14.04.2014 12:25:57 24 0
Rize
Sanatın bir milleti birbirine kenetleyen, duygu ve düşünce birliği sağlayan bir unsur olma özelliğinden istifade ile hat, tezhip, minyatür, katı, ebru, cilt, çini, kalem işi, edirnekâri, kündekâri, sedef kakma, naht gibi klasik sanatlarımızın mirasçısı olarak, bu sanatların sahibi olduğumuz bilincini halkımızda uyandırmak, tanıtımını yapmak ve en güzel örneklerini halkımızla buluşturmak gayeleriyle gerçekleştirilen bu büyük proje ile her vatandaşımız bu kıymetli mirasımızın farkına vararak, sanatla iç içe olacaklar.

Bu proje vesilesi ile klasik sanatlarımızla ilgili büyük bir eksiklik giderilmiş olacak, kadim sanatlarımız nesilden nesle aktarılarak yaşamaya devam edecektir.

Ülkemizin muhtelif yerlerinde ikamet eden ve klasik sanatlarımızı icra eden 53 Rizeli sanatkârın katılımı ile “53 RİZELİ SANATKÂR EVİNDE” sloganıyla, 14-20 Nisan’da Rize’de bir dizi program gerçekleştirecektir.

Kutlu Doğum Haftası ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek proje Rize Valiliğimizin himayelerinde, Kamu-Kurum ve Kuruluşları ile Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından organize edilecektir. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Rize’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez de bu etkinliklere katılacaktır.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde başlayacaktır. 53 sanatkârımızın hazırladığı, 80 levhadan oluşan bir sergi ve Hattat, Ahmet Zeki Yavaş oturum Başkanlığında, Müzehhibe, Nilüfer Kurfeyz ve Prof. Dr. Çiçek Derman hocalarımızın Klasik Sanatlar konulu semineri ile devam edecektir.

Ayrıca program kapsamında, 53 sanatkârın katılımı ile kültür sanat gezileri ve sohbet programları yapılacaktır.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI