Rize'de Resim Sergisi açıldı

Her bir öğrencinin toplamında 8 ay ve 35’er gün arayla yaptıkları eserlerle, Rize'nin gelecekte çok önemli ressamlarının ortaya çıkacağı görüldü.

YÖREDEN HABER 27.05.2016 07:16:47 18 0
Rize
Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rize Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan resim kursu 7 den 70’e her yaşta sanat fırçaların dansı resim sergisi, 26-29 Mayıs 2016 tarihlerine kadar, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde resim severlerin ziyaretine açıldı.

Açılış kurdelesi, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi, Hanife Yazıcı tarafından gerçekleştirilen sergide, Rize’nin tanınmış ressamı Arzu Arslan ve 60’a yakın bayan kursiyerlerin eserleri dört gün boyunca halkın beğenisine sergilenmiş olacak.  

Ressam Arzu Arslan, “7 yaşından 70 yaşına kadar olan kursiyerlerimizin çok çeşitli kompozisyonlardan oluşan resim tablolarımızın bu seferde resim severler tarafından çok beğenileceğini halkımızın açılışımızda sergimize göstermiş olduğu yoğun ilgi göstermiştir. Her bir öğrencinin toplamında 8 ay ve 35’er gün arayla yaptıkları eserlerle, Rize ilimizden geleceğin çok önemli ressamlarının ortaya çıkacağı görülmüştür. Bu seferki sergimizde daha önceki sergilerimizden fazla olarak 150’den fazla tablo bulunmaktadır. Açılışımızı gerçekleştiren, Sayın Rize Valimizin eşi Hanife Yazıcı hanımefendiye, Her zaman destekleriyle bizlerin yanında bulunan, Rize Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal, Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Emine Yılmaz ve Nihat Kalyoncu ve bu davetimize iştirak eden misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Resim yapma arzusu olan ressam adaylarımızın, “ Bence yeteneğim yok resim yapmayı çok istiyorum ama yapamam beceremem” demekten vaz geçsinler. Bence ise resim yapma isteklerini hayat geçirme adımları atmaları başarmanın yarısıdır. İstedikten sonra yapılmayacak hiçbir zorluk yoktur.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
FOTOĞRAFLAR: MUAMMER DEMET
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı