Rize’de Muhammed Ali'nin Ruhuna Hatm-i Şerifler Okundu

Solunum yetmezliği nedeniyle bu ayın başında hayatını kaybeden, Eski Ağır Sıklet Dünya Boks Şampiyonu efsanevi Müslüman boksör Muhammed Ali’nin ruhu için, Rize Kale camisinde hatm-i şerifler okutuldu.

YÖREDEN HABER 21.06.2016 08:46:10 13 0
Rize’de Muhammed Ali
ABD’de cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katıldığı, Dünyanın en ünlü boksörü olan Muhammed ali için, Cumhurbaşkanı'nın memleketi Rize Kale camisinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kurucu dekanlarından, eski boksör Prof. Dr. Adnan Midilli tarafından organize edilen hatm-i şerif ve mevlidi şerife Kale camisinde kalabalık cemaat katıldı. Mevlidi şerifi Kale Camisi imam Hatibi A. Kadir Kara ve Hafız Muharrem Aslan hocalar tarafından okundu. Hatm-i şerif ve mevlidi şerifin duasını ise, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın hoca efendi yaptı.

RTE Üniversitesi Öğretim Üyesi, eski boksör Prof. Dr. Adana Midilli, “Facebbok da oluşturulan 30 hafız ve 30 cüz grubundaki hafız ve imam hatiplerin katılımıyla rahmetli Muhammed Ali’nin ruhuna hatm-i şerifler okuduk. Kale camimizde mevlidi şerif ve duasını il müftümüz İsmail Yalçın hocamız yaptılar. Cami cemaatimizin isteği üzere eski bir boksör olarak, merhum Muhammed Ali’nin hayatını ve Müslüman olarak dünyanın dört bir yanında yaşadığı önemli sözleri ve hatıralarını camii cemaatine özetle anlatmış oldum.

Bu hatm-i şerifi ve mevlidi şerifi kamuoyuna duyurmamamıza rağmen, Rizeli hemşerilerimiz mevlidi şerife yoğun alaka gösterdiler. Bu vesileyle Muhammed Ali’ye tekrar Allah tan rahmetler diliyorum. Yeri, mekânı cennet olsun inşallah. ”dedi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı